x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film De azi, exclusiv pe unlimited.tiff.ro: Povestea România sălbatică, peripețiile unei aventuri care a durat peste 10 ani

De azi, exclusiv pe unlimited.tiff.ro: Povestea România sălbatică, peripețiile unei aventuri care a durat peste 10 ani

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Ian 2022   •   16:35
De azi, exclusiv pe unlimited.tiff.ro: Povestea România sălbatică, peripețiile unei aventuri care a durat peste 10 ani

Povestea România sălbatică, filmul filmului, un making of al unei aventuri unice trăite de realizatorii celui mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră, România sălbatică, este online și poate fi văzut exclusiv pe unlimited.tiff.ro.

Peste 10 ani de filmări prin munți, câmpii și prin Delta Dunării au însemnat tot atâția ani de peripeții și provocări neașteptate pentru Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. Timp de aproape 2 ore, îi urmărești „din culise”, încercând să prindă în imagini tot ce are mai surprinzător natura din țara noastră. Cât să te cuprindă dorul de ducă.

 

28 de arii naturale protejate importante au fost fotografiate și filmate;

90 de deplasări și peste 450 de zile petrecute în teren;

peste 45.000 de kilometri parcurși cu mașina și sute de kilometri pe jos;

sute de fotografii și ore de filmare;

Vara lui '85

Doi adolescenți se îndrăgostesc într-o vară. E vara lui '85 și nimic nu va mai fi la fel după... O odă nostalgică adusă tinereții și dragostei, regizată de François Ozon și inspirată de romanul Dance on My Grave, de Aidan Chambers.

Cărarea pe apă

Walking on Water este un veritabil document cinematografic despre procesul de lucru și de creație al artistului Christo, un personaj unic, care a influențat masiv arta din ultimele decenii.

Trei amintiri din tinerețe

Multă melancolie și candoare în acest film despre tinerețe și prima iubire al renumitului cineast francez Arnaud Desplechin. Întors în Franța după o lungă absență, un bărbat rememorează secvențele care i-au marcat adolescența. Trois souvenirs de ma jeunesse a fost premiat la Cannes în 2015. Cu Mathieu Amalric.

Patrick

Patrick trăiește cu părinții săi într-o tabără de nudiști și tocmai și-a pierdut tatăl. Dar atunci când ciocanul său preferat dispare, totul o ia razna. Premiul pentru regie la TIFF 2020.

 

 

×
Subiecte în articol: România Sălbatică