x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul "Rocker" de Marian Crişan, prezentat în premieră mondială la San Sebastian

Filmul "Rocker" de Marian Crişan, prezentat în premieră mondială la San Sebastian

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   10:47
Filmul "Rocker" de Marian Crişan, prezentat în premieră mondială la San Sebastian

Filmul "Rocker", de Marian Crisan, va fi prezentat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la San Sebastian (21 - 29 septembrie), in sectiunea New Directors, se arata pe site-ul evenimentului.
Sectiunea New Directors va prezenta, la a 60-a editie a Festivalului de la San Sebastian, 17 filme din 14 tari precum Danemarca, Olanda, Franta, Liban, Germania, Marea Britanie Peru, Chile, Iran si Israel.
Toate filmele din aceasta sectiune concureaza pentru premiul Kutxa-New Directors, care are o valoare de 90.000 de euro si va fi acordat regizorului si distribuitorilor spanioli ai filmului.
"Rocker", cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crisan, spune povestea unui barbat de 40 de ani care ar face orice pentru fiul sau dependent de droguri. Acesta il ajuta pe tanar sa se pregateasca pentru un concert live.
"Rocker" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Crisan dupa "Morgen", care a castigat premiul special al juriului, dar si premiul juriului ecumenic la Festivalul de la Locarno, unde a fost lansat, in 2010.
Lungmetrajul de debut al lui Marian Crisan, "Morgen", a fost propunerea Romaniei la premiile Oscar 2012. De asemenea, "Morgen" a fost recompensat cu marele premiu si premiul publicului la cea de-a treia editie a Festivalului de Film din Europa Centrala CinEast 2010, organizata la Luxemburg, cu premiul pentru regie la festivalul goEast de la Wiesbaden, cu premiul pentru distributie la Festivalul International de Film Independent IndieLisboa, precum si cu premiul pentru cel mai bun regizor, dar si cel pentru interpretare masculina, obtinut ex-aequo de Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin, la Festivalul International de Film de la Salonic.

×
Subiecte în articol: film festival marian crişan