x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Furtuna de zăpadă "Snowzilla" afectează box office-ului nord-american

Furtuna de zăpadă "Snowzilla" afectează box office-ului nord-american

25 Ian 2016   •   11:00
Furtuna de zăpadă "Snowzilla" afectează box office-ului nord-american

Furtuna de zăpadă care s-a abăut în acest weekend asupra estului SUA s-a tradus printr-o scădere puternică a încasărilor la box office-ului nord-american în pofida menţinerii în forţă a filmului 'The Revenant' cu Leonardo DiCaprio.

Această odisee a supravieţurii şi răzbunării - a cărei acţiune se petrece tot sub zăpadă - s-a clasat în acest weekend în fruntea box-office-ului nord-american, potrivit estimărilor publicate de Exhibitor Relations, care compilează cifrele din acest sector. În timp ce ţara era acoperită parţial de furtuna de zăpadă, sute de cinematografe şi-au închis porţile vineri seară şi în ziua de sâmbătă.

'The Revenant', aureolat de cele trei premii Golden Globes şi care porneşte ca marele favorit la Oscaruri cu 12 nominalizări, a avut încasări de 16 milioane de dolari în cinematografele nord-americane. Cifra reprezintă jumătate din suma acumulată în weekendul precedent, o scădere care se explică prin furtuna Jonas.

"The Force Awakens" (Trezirea Forţei), ultimul opus al seriei 'Star Wars', s-a clasat pe locul al doilea, urmat de "Ride Along 2" care s-a clasat pe primul loc în box office săptămâna trecută. Încasările obţinute de această comedie poliţistă s-au cifrat, în acest weekend, la 13 milioane de dolari.

Epopeea intergalactică a avut încasări de 14,3 milioane de dolari între vineri şi duminică şi a acumulat în total 879,3 milioane de dolari în şase săptâmâni de la premiera sa în cinematografele din SUA.

Pe locul patru figurează o nouă premieră, filmul 'Dirty Papy' cu Zac Efron şi Robert De Niro, cu încasări de 11,5 milioane de dolari.

Lista continuă cu lungmetrajul 'The Boy', un film de groază realizat de William Brent Bell, odiseea apocaliptică The 5th Wave', thriller-ul "13 Hours" în regia lui Michael Bay, despre atacul din 11 septembrie 2012 asupra Consulatului american din oraşul libian Benghazi, şi comedia 'Daddy's Home'.

Comedia de animaţie 'Norm' şi filmul 'The Big Short - despre criza financiară care a lovit SUA - încheie lista primelor zece filme din box office-ul nord-american.

Sursa - Agerpres

×