x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Globurile de Aur, dominate de un film francez

Globurile de Aur, dominate de un film francez

de Mediafax    |    Sebastian S. Eduard    |    15 Ian 2012   •   21:00
Globurile de Aur, dominate de un film francez

Lungmetrajul francez 'The Artist', care a dominat cea de-a 69-a gala a Globurilor de Aur, castigand trei trofee, printre care cele pentru cel mai bun film de comedie, este unul dintre marii favoriti in cursa pentru Premiile Oscar.

Filmul regizat de Michel Hazanavicius, care a avut cele mai multe nominalizari – sase –, a obtinut si cele mai multe premii Globul de Aur la ceremonia care a avut loc duminica seara, la Los Angeles. 'Ne gandeam ca este un film pentru festival, un film care va placea criticilor, dar nu asta... nu ne asteptam la asta', a declarat regizorul jurnalistilor prezenti la eveniment, dupa ce a obtinut trofeul pentru cel mai bun film-comedie/ musical.

Aceasta este pentru prima data in istoria trofeelor decernate de Asociatia presei straine de la Hollywood, cand un francez castiga un Glob de Aur pentru un film de comedie.

Regizorul Michel Hazanavicius, in varsta de 44 de ani, este inca surprins de primirea pe care publicul si criticii au facut-o unui film alb-negru mut. 'Ma gandeam ca acest film are potential sa placa, dar nu atator oameni si nu aici, in Statele Unite ale Americii. Amploarea cu care filmul a fost intampinat aici este imposibil de imaginat', a spus Hazanavicius.

Martin Scorsese a castigat titlul pentru cel mai bun regizor cu 'Hugo', in timp ce Meryl Streep a fost desemnata cea mai buna actrita ('The Iron Lady'), iar George Clooney, cel mai bun actor ('The Descendants'). Mai enumeram alte premii importante: Cel mai bun actor in rol secundar intr-un lungmetraj: Christopher Plummer ('Beginners'); Cel mai bun scenariu: Woody Allen ('Miezul noptii in Paris'); Cel mai bun cantec original: 'Masterpiece' – Madonna ('W.E.'); Cel mai bun serial de televiziune – drama: 'Homeland'; Cea mai buna actrita intr-un lungmetraj tv sau intr-o miniserie: Kate Winslet ('Mildred Pierce'); Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un serial, film tv sau intr-o miniserie: Peter Dinklage ('Game of Thrones'). Premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera a fost primit de actorul Morgan Freeman.

Cea de-a 69-a gala a Globurilor de Aur a avut loc duminica seara, la Beverly Hilton, din Los Angeles. Gala a fost difuzata de postul de televiziune NBC si a fost prezentata de actorul britanic Ricky Gervais.

×
Subiecte în articol: film premii globurile de aur gala