x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lui Viggo Mortensen nu-i place ce a făcut Peter Jackson din universul fantastic al lui Tolkien

Lui Viggo Mortensen nu-i place ce a făcut Peter Jackson din universul fantastic al lui Tolkien

de Agerpres    |    16 Mai 2014   •   21:28
Lui Viggo Mortensen nu-i place ce a făcut Peter Jackson din universul fantastic al lui Tolkien
Sursa foto: Picasa

Actorul Viggo Mortensen, interpretul lui Aragorn din celebra trilogie "Lord Of The Rings", se declară nemulţumit de direcţia în care regizorul Peter Jackson a împins trilogia după primul film şi precizează că este de-a dreptul oripilat de noua serie din universul lui J. R. R. Tolkien, "The Hobbit", conform unui interviu oferit publicaţiei Daily Telegraph.

Principala obiecţie ridicată de Mortensen este că regizorul Peter Jackson a lăsat tehnologia şi efectele speciale să-i ucidă filmele din punct de vedere artistic, după ce a reuşit să facă un prim film extraordinar, "The Fellowship of the Ring" (2001).

"Odată ce el (Jackson) a avut mijloacele necesare pentru a face aceste filme, tehnologia a cunoscut un progres considerabil, iar el nici nu s-a uitat în urmă. În primul film... se poate observa un fel de calitate organică, actorii joacă unii cu alţii, peisajele sunt reale, atmosfera este mai sumbră. Al doilea film începe deja să fie prea umflat pentru gusturile mele, iar apoi, la cel de-al treilea film aproape că totul se reduce la efecte speciale. A fost grandios, într-adevăr, dar tot ce era prezent cu subtilitate în primul film s-a pierdut treptat în cel de-al doilea şi al treilea", a comentat actorul.

În cea ce priveşte noua trilogie a cărei acţiune se petrece în acelaşi univers, "The Hobbit", Viggo Mortensen s-a mărginit să remarce că "este în esenţă acelaşi lucru, doar de zece ori mai rău".

×