x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Quentin Tarantino renunţă să mai facă un film, după ce scenariul său "a scăpat" la agenţii de la Hollywood

Quentin Tarantino renunţă să mai facă un film, după ce scenariul său "a scăpat" la agenţii de la Hollywood

22 Ian 2014   •   13:20
Quentin Tarantino renunţă să mai facă un film, după ce scenariul său "a scăpat" la agenţii de la Hollywood

Scenaristul şi regizorul Quentin Tarantino spune că renunţă să mai facă westernul "The Hateful Eight", după ce scenariul scris de el a ajuns în mâinlie "tuturor agenţilor de la Hollywood".

Tarantino spune că şi-a dat seama că scenariul a ajuns să circule fără aprobarea sa când mai mulţi agenţi au început să-l contacteze şi să-i propună actorii pe care îi reprezintă pentru diferite roluri din film.

Regizorul spune că a dat scenariul doar la şase persoane, dintre care trei actori, însă acum tot Hollywood-ul l-a citit.

"Sunt foarte, foarte deprimat. Am terminat de scris scenariul, era prima variantă şi nu aveam de gând să încep filmările decât în iarna anului viitor", a spus Tarantino. Regizorul a adăugat că va publica scenariul ca pe o carte şi se va mai gândi peste câţiva ani dacă să-l transforme în film sau nu.

Scenariul a fost citit de trei actori pe care Tarantino îi avea în vedere pentru diverse roluri. Printre ei se numără şi Tim Roth, un preferat al lui Tarantino, însă regizorul este sigur că nu din cauza lui scenariul a ajuns să fie distribuit la agenţi.

"Ştiu sigur că nu Tim Roth a fost. Unul dintre ceilalţi actori şi-a lăsat agentul să citească scenariul, iar agentul l-a dat mai departe la toată lumea din Hollywood. O să-l public ca pe o carte şi gata. O să trec la alt proiect", a mai spus regizorul, care nu a exclus în totalitate posibilitatea de a reveni asupra deciziei.

"Dacă mă cheamă muzele mai târziu, poate o să-l fac".

Tarantino a anunţat anul trecut, în luna noiembrie, că intenţionează să filmeze un western cu titlul "The Hateful Eight", scenariul fiind deja gata. Regizorul nu a dat alte detalii la vremea respectivă, decât că a învăţat cum să filmeze un western când a filmat "Django Unchained", iar acum vrea să facă altul din dragoste pentru acest gen.

"Django Unchained" a fost cel mai mare succes comercial al lui Tarantino, filmul având încasări de 425 de milioane de dolari în întreaga lume. Tarantino a primit şi un Oscar pentru cel mai bun scenariu pentru "Django Unchained". 

×