x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Plângerea lui Quentin Tarantino împotriva site-ului care i-a publicat scenariul, respinsă de judecători. Regizorul cerea un milion de dolari pagube

Plângerea lui Quentin Tarantino împotriva site-ului care i-a publicat scenariul, respinsă de judecători. Regizorul cerea un milion de dolari pagube

24 Apr 2014   •   15:20
Plângerea lui Quentin Tarantino împotriva site-ului care i-a publicat scenariul, respinsă de judecători. Regizorul cerea un milion de dolari pagube

Plângerea făcută de regizorul american Quentin Tarantino împotriva site-ului de Gawker, care a publicat scenariul viitorului său film "The Hateful Eight" a fost respinsă de un judecător, acesta afirmând că nu există dovezi concrete pentru violarea dreptului de autor.

Site-ul Gawker, specializat în bârfe de la Hollywood, a publicat în ianuarie un link care ducea către scenariul de 146 de pagini scris de Tarantino. Regizorul a fost foarte afectat, la vremea respectivă, afirmând că nu va mai face filmul.

Tarantino a acuzat Gawker de "jurnalism abuziv", însă reprezentanţii site-ului spun că nu au făcut decât să furnizeze un link către site-ul Anonfiles.com, ai cărui deţinători sunt anomini.

Gawker spune că nu poate fi acuzat de abuz, dat fiind că scenariul era deja disponibil online, deci nu s-a violat dreptul de primă publicare a lui Tarantino.

"Tarantino însuşi a iniţiat circumstanţele care au dus la scurgerea materialului dând scenariul spre citire altor oameni", se arată într-o declaraţie a Gawker.

În luna ianuarie, Tarantino a dezvăluit că a dat scenariul la şase actori. Unul dintre actori, pe care Tarantino nu l-a numit, a dat scenariul agentului său, moment în care acesta a început să circule.

Tarantino a aflat că scenariul "s-a scurs" după ce a început să fie sunat de diferiţi agenţi care îi propuneau actorii pe care îi reprezintă pentru diferite roluri din film. Acesta s-a arătat "foarte deprimat" din cauza situaţiei, afirmând că nu va mai face filmul, ci va publica scenariul sub forma unei cărţi.

Recent, însă, Tarantino a dat indicii că va face totuşi filmul. Săptămâna trecută scenariul a fost citit în public, în cadrul unui eveniment exclusivist, la care nu au fost permise aparatele de înregistrare. Cu această ocazie regizorul a spus că lucrează la rescrierea scenariului.

"Lucrez la a doua variantă şi va fi şi o a treia. Acum citim din prima", a spus Tarantino.

În prima versiune, "The Hateful Eight" este povestea a opt vânători de recompense din secolul XIX care sunt forţaţi de un viscol să se adăpostească împreună într-o cârciumă.

Avocaţii lui Tarantino pot depune din nou plângere împotriva Gawker, până la sfârşitul lunii, dacă vin cu dovezi suplimentare. 

×
Subiecte în articol: quentin tarantino gawker