x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Hip-Hop - Sugarhill Gang live!

Hip-Hop - Sugarhill Gang live!

de Alex Revenco    |    31 Ian 2007   •   00:00
Hip-Hop  -  Sugarhill Gang live!

"Rapper’s Delight" se va auzi la Bucuresti. Legendarul trio din New York City a inregistrat in 1979 "Rapper’s Delight", care a devenit primul hit hip-hop din istorie. Discul a fost pe locul 4 in topul R&B si s-a vandut in peste opt milioane de unitati.

Au trecut mai bine de zece ani de la primele show-uri hip-hop din Romania, timp in care nucleul de fani ai genului s-a extins, iar cererea de concerte cu artisti straini de asemenea. De aceea, pentru 2007, Emag!c Entertainment si Hades Events au pregatit o serie intreaga de evenimente dedicate unuia dintre cele mai de succes genuri muzicale ale momentului.

PHAT BEATZ. Organizatorii promit ca "sub egida Phat Beatz, comunitatea hip-hop din Romania va avea parte de o serie de show-uri incendiare cu cei mai buni MC si DJ din lume, de la «veteranii» old-school pana la revelatiile underground-ului american!".

Primul eveniment din aceasta serie, "Phat Beatz Old-School", va avea loc la 22 aprilie, la Casa de Cultura a Studentilor Preoteasa, si va aduce pentru prima data in Romania legendara trupa Sugarhill Gang. Dupa cum se stie, cei trei americani au scris istorie cu megahitul "Rapper’s Delight" si s-au numarat printre cei care au dus la dezvoltarea genului hip-hop. Grupul a luat fiinta la initiativa producatoarei Sylvia Robinson, care a infiintat si Casa de discuri Sugar Hill Records impreuna cu sotul ei, faimosul Joe Robinson. Dupa "Rapper’s Delight", cei trei artisti de culoare (care isi spun Wonder Mike, Big Bank Hank si Master Gee) au mai avut cateva hituri minore, precum "Apache", "Eight Wonder", "Rapper’s Reprise (Jam Jam)" si "Showdown" (cu Furious Five). Dupa o perioada de pauza, Sugarhill Gang s-a reunit in 1999 si a inregistrat albumul "Jump on It", concertand cu regularitate atat in SUA, cat si in Europa.
Blondie
Inspirata dupa masurile melodiei "Good Times" (compusa de Nile Rodgers si interpretata de grupul Chic), "Rapper’s Delight" a fost, la randul ei, sursa de inspiratie pentru altii. Astfel, in 1980, Blondie a facut furori cu melodia "Rapture", considerata de multi al doilea hit major din istoria genului hip-hop, iar in 1998, pentru a onora "piesa de la care a pornit totul", Erick Sermon, Redman si Keith Murray au inregistrat un cover dupa "Rapper’s Delight". Marele hit din vara anului 2002, "Asereje", a fost interpretat de Las Ketchup si a fost in varful clasamentelor din Germania, Spania, Marea Britanie si SUA. In textul melodiei este vorba despre Diego, care merge noaptea prin cluburi pentru a-si asculta melodia preferata, "Rapper’s Delight". In 2004, BBC 1 Xtra a sarbatorit 25 de ani de la lansarea marelui hit.

×