x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Hituri marca Marius Moga

Hituri marca Marius Moga

de Cristiana Stamatescu    |    25 Iun 2005   •   00:00
Hituri marca Marius Moga

Voltaj a fost la un pas de record. Moga nu i-a lasat, iar "Povestea oricui" a cazut de pe locul 1.

Asta e, n-a fost sa fie. Nu fiti tristi baieti, vor mai fi ocazii. Nu, nu este o incurajare adresata echipei nationale de fotbal a Romaniei dupa vreun meci "de pomina". Este un mesaj pentru baietii de la Voltaj, care nu au reusit sa-si depaseasca recordul de prezente consecutive ca no.1 in Romanian Top 100 Singles Chart.

SURPRIZA. Dupa sapte saptamani, piesa "Povestea oricui" coboara doua pozitii. In articolul de saptamana trecuta spuneam ca piesele cu urcari spectaculoase la editia precedenta, au sanse sa detroneze pe Voltaj. Asa s-a intamplat, noul number one al Romaniei fiind in aceasta saptamana "Beijo uh la la", piesa semnata Morandi. Parcursul piesei mentionate spre varful clasamentului a fost unul destul de rapid, doar doua luni fiindu-i necesare pentru a ajunge number 1. Din punct de vedere muzical, piesa respecta tiparele de "hit" marca Marius Moga, dar la capitolul versuri am avut surpriza sa constat "lipsuri grave".

VERSURI. OK, veti spune, oricum versurile sunt in portugheza, asa ca nu conteaza foarte tare. Da, dar sa nu-ti bati capul cu o a doua strofa, ci doar sa o iei pe prima si sa o pui pe "reverse", este cam mult. Pentru cine are posibilitatea tehnica, experimentul este interesant. Luand strofa a doua din piesa si ascultand-o invers, veti constata ca este..prima strofa. Original, nu? Interesant este ca si precedentul single Morandi, "Love me", sufera de aceeasi "boala". Alooo, domnu’ Agom, se aude?

INTRARI NOI IN CLASAMENT
Cele mai noi intrari in clasament sunt semnate de artisti ca Eminem - Mocking bird, Geri Halliwell - Desire, Blue - Only words I know, dar si de "mioriticii" Zdob si Zdub, care isi fac aparitia in Romanian Top 100 Singles Chart cu "Boonika bate doba". Premiul cel mare la capitolul noi intrari ii revine Annei Lesko, piesa ei "Lasa-ma sa cred" intrand direct pe locul 66. Titlul de "cea mai mare urcare a saptamanii" revine trupei Backstreet Boys.
×
Subiecte în articol: cultura