x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Evenimente Institutul Italian de Cultură din București

Evenimente Institutul Italian de Cultură din București

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Iun 2023   •   11:00
Evenimente Institutul Italian de Cultură din București

În cadrul festivalului JazzUnique, Institutul Italian de Cultură din București prezintă sâmbătă 24 iunie, la Club Green Hours din București, un concert susținut de Paolo Angeli, care promovează ultimul său disc, Rade.

Seara va începe la ora 18.00 cu un concert susținut de Noé Clerc Trio (Franța), urmat de recitalul lui Paolo Angeli.

Paolo Angeli, a crescut cu fața îndreptată spre mare, la Palau, în nordul Sardiniei. Pornind de la instrumentul tradițional, a conceput o adevărată chitară orchestră, cu 18 coarde, un hibrid între chitara bariton, violoncel și baterie, dotată cu ciocănele, pedaliere, elice cu pas variabil. Cu această creație unică, muzicianul sard reelaborează, improvizează și compune o muzică imposibil de etichetat, între free jazz, folk noise, minimal pop și post-rock.

La cea de-a 27-a ediție a Festivalului de Jazz de la Gărâna participă, printre mulți alți artiști de jazz, Enzo Favata Band  (concert realizat cu sprijinul Institutului Italian de Cultură din București). Gărâna Jazz Festival se desfășoară anul acesta în perioada 5 - 9 iulie, iar concertul susținut de Enzo Favata Band va avea loc vineri, 7 iulie 2023.  

Din 23 iunie va fi lansat în cinematografele din România cel mai recent film al lui Andrea di Stefano, cu Pierfrancesco Favino în rolul principal, L'Ultima Notte di Amore / Ultima noapte, un thriller deosebit prezentat anul acesta în cadrul Berlinale Special Gala, dar și în avanpremieră națională la TIFF, în Piața Unirii din Cluj.

Pe fundalul unui Milano întunecat și tensionat, Ultima noapte înfățișează cu mult suspans panta înspre iad pe care coboară în ultima noapte a slujbei sale în poliție Franco Amore, om onest, soț loial, prieten de încredere și polițist admirat de colegii săi pentru integritate și devotament. Interpretat magistral de Pierfrancesco Favino, Amore se află în fața unor dileme morale care îi pun la încercare legăturile de familie și prietenie, dar și loialitatea și onestitatea lui.

Rețeaua Institutelor Culturale Europene (EUNIC Romania) vă invită la zilele de deschidere a HEI-House of European Institutes, cel mai nou centru multicultural, situat în Bastionul Theresia din Timișoara. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 21 iunie 2023, la ora 18.00, în prezența reprezentanților institutelor culturale europene din România. HEI va consta într-o suită de evenimente menite să familiarizeze Timișoara cu programul și echipa HEI și să pornească un proces de conectare și implicare a locuitorilor și vizitatorilor orașului, la Galeria 1 din Bastionul Maria Theresia.

Evenimentul face parte din programul "Timișoara, Capitală Europeană a Culturii".

 

×