x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 1MaiMare, boem în Vamă

1MaiMare, boem în Vamă

de Ema-Augusta Banu    |    27 Apr 2010   •   00:00

Sâmbătă, de 1 Mai, pe plaja din Vama Veche, are loc 1MaiMare, evenimentul care, sub egida Stufstock, reuneşte o serie de concerte rock printre care Viţa de Vie, E.M.I.L şi Urma. Muzică bună, atmosferă boemă, libertate, mare şi, în pofida anunţului de vreme mohorâtă, posibil soare.

"Vrem să creştem acest festival la fel cum am făcut şi cu Stufstock, să continue tradiţia şi să deschidă sezonul eco pe plajă", au precizat organizatorii. Pe aceeaşi scenă folosită şi în vechile ediţii Stufstock vor mai performa trupele Za'Duff, Chester şi Replace.

MIRAJUL VĂMII
"Vama Veche, indiferent dacă a fost salvată sau pierdută, a fost întotdeauna pentru noi Kilometrul zero al acestei ţări", spun băieţii de la E.M.I.L. "Este locul unde muzica noastră se îmbină cel mai bine cu atmosfera din public şi cu cea de la terase şi singurul loc de pe litoral unde poţi asculta pe malul mării un Rancid pus «la blană» în boxele barului din spatele tău. Este cel mai plăcut mod posibil să începem această vară la un festival 1MaiMare pe plajă din Vama Veche, la care suntem siguri că vor veni foarte mulţi oameni din ţară."

Pentru Viţa de Vie, prezenţa în Vamă de 1 mai e deja tradiţie: "E o tradiţie pe care vrem să o păstrăm. Ne bucurăm, de asemenea, că vom fi în Vama Veche, acolo publicul ştie cu ce se mănâncă ce cântăm noi".

"Nici un beton turnat peste nisip nu va putea să «îngheţe» spiritul şi atmosfera de la Vama Veche. Veniţi să spargem împreună asfaltul cu muzica noastră şi să lăsăm loc libertăţii totale! Nu există rocker din România care să nu-şi dorească să ajungă de 1 mai la Vamă, pentru că ştie deja că numai aici nu există loc pentru kitsch. În Vama Veche nu se fac compromisuri când vine vorba de muzică şi nebunie", spun băieţii de la Za'Duff. Şi asta nu e tot:

"Fumul intră-n nări, miros de ţigări cu-aromă ilegală/ Ochi dilataţi, străinii se simt fraţi, iar ea dansează goală/ Eu mi-am ucis iubita cu ochii trişti şi sânii tari/ Credea că dragostea e gratis, acum se vinde pe-o sută de dolari. (piesa "Nu te vreau", muzică şi versuri Za'Duff).

1MaiMare se va desfăşura între orele 18:00-01:30, cu intrare liberă.

×
Subiecte în articol: muzica