x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Air, electro made in France

Air, electro made in France

de Alex Revenco    |    24 Ian 2010   •   00:00
Air, electro made in France

După U.N.K.L.E. în 2007 şi Massive Attack, anul următor, One Event prezintă publicului din România încă un grup-simbol al scenei electro internaţionale. Este vorba despre duo-ul parizian Air, compus din JB Dunckel şi Nicolas Godin, pionierii muzicii electro din Franţa.



Influenţaţi de Jean Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd sau Serge Gainsbourg, francezii au debutat în 1998 cu "Moon Safari", un album ce constă într-o colecţie de sunete ambientale de o frumuseţe aparte, ce transpune ascultătorul într-un univers plin de optimism. Aclamaţi de critica de specialitate, JB & Nicolas au şi mare succes de public, discul înregistrând vânzări de peste 2 milioane de exemplare.

CINCI ALBUME
În urma impactului produs de "Moon Safari" în întreaga lume, cei doi primesc titulatura de "French definition of cool". În 2000, Air porneşte într-o nouă aventură muzicală de excepţie, coloana sonoră a filmului "The Virgin Suicides", ce reprezintă debutul cinematografic al Sofiei Coppola. Un an mai târziu, formaţia lansează "10,000 Hz. Legend", material ce le aduce vânzări de peste 500.000 de exemplare, doar în acel an!

În 2004, Air înregistrează o colecţie de cântece electro-pop provocatoare, intitulată "Talkie Walkie", în prima parte a anului 2007 apare "Pocket Symphony", iar anul trecut, al cincilea album, "Love 2". În mai bine de un deceniu de activitate, Air are un palmares de invidiat: peste 6 milioane de albume vândute, peste 500 de concerte în întreaga lume, precum şi prezenţe neîncetate în primele locuri din topurile internaţionale.

×
Subiecte în articol: muzica