x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alifantis: o stare de spirit!. Turneul “Mozaic” continuă. Marţi: Râmnicu Vâlcea (Teatrul “Anton Pann”, ora 19:00)

Alifantis: o stare de spirit!. Turneul “Mozaic” continuă. Marţi: Râmnicu Vâlcea (Teatrul “Anton Pann”, ora 19:00)

de Dana Andronie    |    24 Mar 2014   •   17:18
Alifantis: o stare de spirit!. Turneul “Mozaic” continuă. Marţi: Râmnicu Vâlcea (Teatrul “Anton Pann”, ora 19:00)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În cadrul celei de-a XII-a ediţii a Galei Premiilor Muzicale Radio România, “grecul” Nicu Alifantis a primit distincţia "Omul cu chitara" şi premiul pentru cel mai bun album folk – "Mozaic". “Chiar şi după 40 de ani de activitate, orice premiu pe care-l primesc, este pentru mine o mare bucurie şi sunt onorat şi obligat, totodată, pentru atenţia ce mi se acordă”, a mărturisit artistul pe pagina sa de facebook. Fiind conştient că se se află la vârsta la care îşi permite orice (are legătura cu muzica, bineînţeles), Nicu Alifantis a pornit, cu “Mozaicul”, într-un turneu prin toată ţara.


Începută pe 23 februarie, călătoria muzicală continuă.
Marţi, 25 martie, “Mozaicul” va ajunge la Râmnicu Vâlcea (Teatrul “Anton Pann”, ora 19:00).
Urmează
■ Deva – miercuri, 26 martie (Casa de Cultură, ora 19:00);
■ Târgu Jiu – joi, 27 martie (Casa de Cultură, ora 19:00);
■ Craiova – vineri, 28 martie (Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, ora 19:00);
■ Câmpina – sâmbătă, 29 martie (Casa de Cultură, ora 19:00);
■ Târgovişte –duminică, 30 martie ( Casa de Cultură, ora 19:00);
■ Brăila – luni, 31 martie (Teatrul “Maria Filotti”, ora 19:00);
■ Râmnicu Sărat – marţi, 1 aprilie (Casa de Cultură, ora 19:00).
Biletele se găsesc la Agenţiile sălilor de spectacole şi pe www.bilete.ro.  

Din jurnalul de călătorii pe care Alifantis l-a “deschis” pe pagina sa de facebook (are deja  peste 98.000 de like-uri!!!), am ales o “filă” de poveste trăită... “După 40 de ani de bătut ţara în lung şi-n lat, parcă vezi cu totul altfel lucrurile  Timişoara – a fost un <> cu band, datorită implicării în organizare a unei găşti de fete extraordinare, PRBeta. A fost un succes din toate punctele de vedere. Sold out cu 4 zile înainte de spectacol, un show complex, o desfăşurare de forţe cum de mult n-am mai văzut. Sigur, a fost un caz special, altceva faţă de turneul solo, aşa cum este prevăzut iniţial acest tur. Cel puţin până în prezent, nu s-a mai anunţat nimeni, din niciun alt oraş, dispus de a face aşa ceva. Apoi au fost Piteşti, Focşani, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Buzău, Ploieşti, Braşov.
Într-un an greu, cu probleme, cu oameni obosiţi, plictisiţi şi sătui de tracasările zilnice, vreau să vă spun că am avut parte de un public absolut extraordinar peste tot pe unde am fost... De mult nu i-am simţit atât de aproape de mine pe oamenii veniţi la aceste spectacole. Câtă revărsare de iubire, generozitate, complicitate şi implicare. Oare am să le pot mulţumi vreodată? Cât despre locurile în care am cântat, la Focşani un teatru superb, păstrat cu multă grijă şi respect, la Constanţa o Casă de Cultură reamenajată, îngrijită, curată, la Tulcea un teatru nou, o minune în ziua de azi, la Buzău o sală foarte frumoasă, în ciuda faptului că este învăluită de un soi de austeritate, iar la Braşov o altă surpriză a zilelor noastre, o sală reinventată, destinată atât activităţii Filarmonicii din localitate, cât şi altor evenimente culturale. Deci, se poate doamnelor şi domnilor. Nu vă puteţi imagina ce bucurie a însemnat pentru mine acest prim periplu din acest an...”.

Tot ceea ce primeşte Nicu Alifantis de la public, în această călătorie iniţiatică, este doar răsplata pentru cei 40 de ani în care s-a dăruit, prin muzica sa, întru totul. “Despre fiorurile adânci şi emoţiile cele mai răvăşitoare ale inimii nu poţi vorbi, căci nu le poţi strâmtora în cuvinte. Ele se simt, se trăiesc, se cern peste continentele inimii şi-acolo rămân adâncite, crestate, definitiv! Maestrul Alifantis nu-i doar un om care cântă, nu-i doar un cântec apus peste tâmplele sufletului, este mai mult de-atât: e o stare de spirit! Pe care o simţi, o vibrezi şi o cânţi”. Aceste gânduri îi aparţin unui spectator, pe care Nicu l-a cucerit iremediabil, aşa cum m-a cucerit şi pe mine, şi pe ceilalţi admiratori care îl urmăresc peste tot în ţară, într-un număr din ce în ce mai mare.
V-am spus doar Nicu Alifantis se află la vârsta (muzicală) la care îşi poate permite orice! “Mozaicul” va ajunge până la Caracal, pe 13 aprilie (ora 19:00, Teatrul Naţional). Îl vom urmări şi vă vom dezvălui alte file din jurnalul turneului. 

×
Subiecte în articol: nicu alifantis