x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Andu Văsîi şi Flavius Hosu la PhenomenOn

Andu Văsîi şi Flavius Hosu la PhenomenOn

08 Dec 2014   •   19:27
Andu Văsîi şi Flavius Hosu la PhenomenOn
Sursa foto: Mihai Lazar

PhenomenOn întampină 2015 într-o nouă formulă, care reuneşte muzicieni uniţi de aceeaşi dragoste pentru muzică. Anul viitor, trupa va lansa un nou album, la care se lucrează deja în studio. Andrei Bălaşa (chitară) şi Dragoş Popa (bass) au fost cei care împreună cu inginerul de sunet Petre Osman au reorganizat formaţia, au căutat un suflu nou, astfel încât revenirea pe scena muzicală să fie în forţă. Despre noua formulă PhenomenOn Andrei Bălaşa spune: “Ne-am bucurat că am avut multi solişti buni înscrişi la audiţii şi am căutat să avem un vocal care are multe de spus atăt prin voce cât şi prin prezenţa scenică. De aceea noi am considerat că Andu este cel mai potrivit iar cu ajutorul unei ‘inimi’ cum este Flavius , consider că vom avea multe de arătat de acum încolo. Îi cunoşteam pe fiecare în parte de mai mult timp iar acum a fost momentul în care ne-am regăsit. Cu ajutorul grupului Phoenix l-am regăsit pe Flavius un muzician foarte matur, în ciuda vârstei şi cu ajutorul Coiotului (vocalul de la Trooper) pe Andu, un solist care îşi va demonstra valoarea pe scena rock din România şi nu numai”.

Andu (Andrei ) Văsîi a absolvit Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galaţi iar în prezent este student în Bucureşti. Alături de Addiction, Andu a evoluat într-un turneu prin ţară cu Trooper, a câştigat Trofeul Teo Peter la secţiunea rock a festivalului Mamaia în 2011 şi s-a remarcat şi ca textier al unor piese. Chiar dacă a fost asemănat cu vocalul din Skid Row, la un moment dat, Andu a renunţat la muzică. Audiţiile organizate de PhenomenOn l-au reactivat şi şi-a dat seama că nu poate să renunţe aşa uşor la rock si la ceea ce îi place cel mai mult: să cânte.
Toboşarul PhenomenOn este Flavius Hosu, numit şi toboşarul “fenomen” datorită activităţii lui bogate şi timpurii. Veritabil autodidact şi-a început activitatea de la vârsta de 4 ani, având numeroase spectacole şi apariţii tv atât în ţară cât şi în străinătate. A obţinut foarte multe premii, printre care şi Trofeul Copilul Anului, la Chişinău, în 2008.

În 2013 a câştigat o ediţie a concursului «Next Star », ajungând în finala acestuia iar din acest an este toboşar la Phoenix.
PhenomenOn are un excelent background muzical, cu sute de concerte în Romania şi 'afară' (Suedia, Grecia, Belgia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Croaţia), nenumărate premii la concursurile de gen, două albume de studio şi mai multe videoclipuri. Momente de referinţă în istoria trupei sunt câştigarea finalei pe România a prestigiosului concurs The Global Battle of The Bands (ajungând astfel în finala mondială de la Londra, unde ocupă un excelent loc 6, din 24 de trupe din întreaga lume) şi recitalul din deschiderea primului concert susţinut în România de Linkin Park.

×