x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Angus Young, cel mai bun riff

Angus Young, cel mai bun riff

de Alex Revenco    |    25 Oct 2012   •   12:10
Angus Young, cel mai bun riff
Piesa aleasă de Gibson e 'Back in Black', din 1980
Celebrul producător de chitare Gibson a analizat riff-urile auzite în muzica anilor '80 şI a întocmit următorul clasament:
1. AC/DC: Back in Black (1980),
2. Rolling Stones: Start Me Up (1981),
3. Ozzy Osbourne featuring Randy Rhoads: Crazy Train (1980)
4. Scorpions: Rock You Like a Hurricane (1984),
5. Def Leppard: Photograph (1983)
6. Judas Priest: Breaking the Law (1980),
7. Michael Jackson (Steve Lukather): Beat It (1982),
8. The Clash: Should I Stay or Should I Go (1981),
9. Guns n’Roses: Sweet Child o’Mine (1987),
10. Rush: Limelight (1981).

Gibson a spus: "Fenomenul cunoscut sub numele de riff are puterea să facă dintr-o piesă muzicală obişnuită una de succes, şI dintr-o piesă de succes, una nemuritoare. Acesta a început să înflorească în anii '60, în mâinile unor chitarişti ca Dave Davies, Pete Townhsend, Keith Richards şI alţi legendari instrumentişti britanici. Tradiţia a continuat în anii '80 cu Slash, Vivian Campbell, etc. Pe 'Back in Black', riffurile lui Angus şI Malcolm Young au fost memorabile”.
____________________________

Discuri pentru player
Marius Popp ***** Live.
Născut în Sibiu şi membru fondator al celui mai longeviv Festival românesc de jazz derulat în acest oraş, maestrul a selectat şase (dintre cele opt piese ale albumului) înregistrate în cetatea de pe Cibin. Celelalte două provin dintr-un concert susţinut de Marius Popp Quartet în anul 1984 la Ateneul Român. Cu toţii aşteptăm un... "volum 2” la această primă retrospectivă.

Maria Tănase ***** Inedite- Best of vol. 3. Apărut la Soft Records, în seria RetRoMania, acest disc conţine
înregistrări realizate din anul 1934 până în primăvara lui 1943, atât în Bucureşti, cât şi la Viena, la diferite case de discuri, la Radiodifuziunea Română şi la Institutul de Folclor. Melodiile au fost recondiţionate şi remasterizate după foarte rare discuri de ebonită din acea perioadă.

Luiza & Pedro **** Like Water. Este înregistrarea unui concert live în fostul club Art Jazz Club din Bucureşti, un dialog cald şi plin de pasiune, care a trecut prin teme precum "timpul”, "pământul”, "rădăcinile”, "apa”, sau "iubirea”. În mare parte standarde de jazz  regândite împreună, piesele cântate de Luiza Zan şI Pedro Negrescu îmbracă forme libere, pe baza instinctului de moment.

×
Subiecte în articol: Angus Young