x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica B.B. King, înturneu la 85 de ani

B.B. King, înturneu la 85 de ani

de Alex Revenco    |    05 Mar 2010   •   00:00
B.B. King, înturneu la 85 de ani

După ce iarna trecută a cântat împreună cu Buddy Guy, B.B. King plănuieşte o nouă serie de concerte, de data asta solo. Primul spectacol va avea loc la 19 aprilie, la Denver, şi continuă (sporadic) până în noiembrie, când ultimul concert va fi în Ottawa, Canada, la data de 21. Cu acest prilej, King îşi promovează cel mai nou album de studio, intitulat One Kind Favor (2008).

DR JOHN & JIM KELTNER
Produs de T Bone Burnett (care a lucrat recent şi cu Robert Plant & Alison Krauss), discul a urcat, la momentul lansării, până pe poziţia nr. 37 în topul de 200 de albume de la Billboard. King, voce şi chitară, a înregistrat One Kind Favor împreună cu câţiva "grei" ai muzicii americane: Dr John - pian, Nathan East - bass şi Jim Keltner - tobe. Născut în urmă cu 85 de ani în statul Mississippi, Riley B. King s-a stabilit în 1947 la Memphis, unde şi-a început cariera de profesionist.

B.B. = BLUES BOY
O dată ce a devenit celebru, King a fost "botezat" Beale Street Blues Boy, scurtat ulterior la Blues Boy King, iar în cele din urmă a devenit B.B. King. În peste 60 de ani de activitate, B.B. King a susţinut peste 15.000 de concerte, fiind considerat - de revista Rolling Stone - al treilea cel mai bun chitarist din istoria modernă.

×
Subiecte în articol: muzica