x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Basistul David Ellefson revine în Megadeth

Basistul David Ellefson revine în Megadeth

de Catalina Iancu    |    09 Feb 2010   •   00:00

Legendara trupă americană Megadeth aniversează anul acesta 20 de ani de la lansarea "Rust In Peace". Emblematicul album va fi sărbătorit cum se cuvine, cu un turneu, dar şi cu o mare surpriză: basistul David Ellefson, membru fondator, se va întoarce în Megadeth după opt ani de absenţă.



David Warren Ellefson a făcut parte din Megadeth din 1983, când Dave Mustaine a pus bazele grupului, şi până în 2002, când formaţia s-a destrămat. "Dave Junior", cum a fost numit basistul pentru a-l diferenţia de Mustaine însuşi, a fost prezent pe toate albumele scoase în acea perioadă, de la "Killing Is My Business... And Business Is Good!" (1985) până la "Rude Awakening" (2002). O dispută cu liderul trupei a făcut ca, în 2004, când Mustaine a reînfiinţat Megadeth, Ellefson să nu mai facă parte din noul lineup. Mai mult, cei doi Dave s-au atacat reciproc în presă, dar şi în instanţă.

Cu timpul, animozităţile dintre cei doi s-au atenuat, astfel că, din 8 februarie anul curent, "Junior" a revenit în trupa care l-a consacrat, mai ales că anul acesta se împlinesc 20 de ani de la apariţia "Rust In Peace". Albumul va fi aniversat cum se cuvine, cu un turneu ce va demara la 1 martie în Spokane, WA, şi se va încheia la 31 martie, în Hollywood. Alături de Megadeth, pe scenă vor urca alte două nume legendare: Testament şi Exodus. Trupa va interpreta toate cele nouă piese de pe "Rust In Peace", cărora li se vor adăuga în setlist şi alte hituri lansate de-a lungul anilor.

"Această revenire arată puterea iubirii fraterne şi a iertării. Locul lui David Ellefson este în Megadeth", a comentat Mustaine pe pagina de MySpace a formaţiei, iar "Junior" a adăugat: "E un moment foarte important pentru noi toţi, trupă şi fani deopotrivă. E o celebrare a muzicii de pe unul dintre albumele noastre cele mai bune, o piatră de hotar a carierei noastre". Ellefson se va alătura lui Mustaine, Shawn Drover (tobe) şi Chris Broderick (chitară) şi în turneele de promovare a celui mai recent produs discografic Megadeth, "Endgame", apărut anul trecut, album care, la rându-i, a fost primit cu entuziasm de critică şi de public. "Îi mulţumim basistului James LoMenzo pentru anii în care ne-a fost loial şi îi transmitem şi pe această cale cele mai bune gânduri din partea noastră", a adăugat Mustaine.

×
Subiecte în articol: muzica