x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Biografie: cea mai mare trupă rock din lume

Biografie: cea mai mare trupă rock din lume

de Sebastian S. Eduard    |    23 Apr 2010   •   00:00
Biografie: cea mai mare trupă rock din lume
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Editura Publica scoate pe piaţă un volum de excepţie: "AC/DC: Maximum rock & roll". Aşa că, până la concertul de la 16 mai, putem să ne delectăm cu puţină istorie...



Volumul va fi prezent în librării începând de luni. Însă pentru fanii care vor să nu piardă cartea sau se grăbesc să o achiziţioneze există şi soluţia unor comenzi pe site-ul www.publica.ro.

O dată cu apariţia cărţii, Publica lansează şi un nou imprint - Victoria Books, dedicat de acum încolo biografiilor şi autobiografiilor unor celebrităţi. Biografia AC/DC este numai prima dintr-un lung şir; în Victoria Books va fi prezentă în curând autobiografia lui Al Pacino, biografia lui Fidel Castro şi biografia lui Bono, pentru a da numai câteva exemple.

Cartea de faţă este cea mai proaspătă biografie AC/DC, dintr-un număr de şase lansate până acum pe piaţa mondială, şi, totodată, prima din România. Apărută în 2006, ea este considerată "Cea mai bună carte despre AC/DC" (Billboard Australia).

Cu 150 de milioane de albume în urmă, Bon Scott apărea îmbrăcat în şcolăriţă, la Countdown, emisiunea muzicală a postului ABC - opusul perfect al lui Angus, în costumul lui de elev. În cei 30 de ani care-au trecut de-atunci, AC/DC şi-a pus amprenta asupra a milioane de vieţi, din Bruxelles până la Brisbane şi Bucureşti. Au avut un moment de cumpănă după moartea lui Bon, în 1980, dar au reuşit să-şi revină şi să cucerească întreaga lume cu Brian Johnson şi cu albumul "Back in Black".

"Sunt de neoprit: AC/DC nu e doar o trupă de rock, este emblema rockului. Încercaţi să vă imaginaţi lumea fără ei.

O carte atât de fidelă spiritului trupei, încât după ce-o citeşti îţi asurzesc urechile. Orice rocker care se respectă trebuie s-o citească," s-a entuziasmat Publisher Weekly, pentru ca Max TV să scrie: "E ca un jurnal de călătorie, cu acel entuziasm care te face să scrii pe prima hârtie care-ţi pică în mână, dar şi un fel de interviu luat în culise şi o biografie. Fotografiile din carte completează citatele, anecdotele şi adevărurile din ea. MAX se înclină în faţa lui Murray şi Arnaud pentru felul cum au conceput acest omagiu pentru trupa care a marcat rockul".

Cine sunt autorii? Murray Engleheart şi Arnaud Durieux spun toată povestea celei mai mari şi mai zgomotoase trupe australiene. Murray, care se numără printre cei mai respectaţi jurnalişti muzicali din Australia, scrie pentru reviste din toată lumea. Le-a luat mai multe interviuri membrilor trupei. Iar Arnaud este un jurnalist care nu i-a scăpat niciodată din ochi pe cei de la AC/DC, ajungând să aibă cea mai bine pusă la punct şi cea mai completă arhivă cu materiale foto şi nu numai.

×
Subiecte în articol: muzica