x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Brian îl ceartă pe Bono

Brian îl ceartă pe Bono

de Alex Revenco    |    12 Feb 2010   •   00:00
Brian îl ceartă pe Bono

Solistul grupului AC/DC, Brian Johnson, a acordat recent un interviu publicaţiei Herald Sun din Australia. Cu acest prilej, el a criticat concertele caritabile organizate de Bob Geldof (Live Aid - 1985, Live 8 - 2005) şi Bono. Motivul? Johnson e de părere că e normal să aibă loc concerte caritabile sau să se facă donaţii pentru a ajuta oameni în dificultate, dar cu o condiţie, toate să fie făcute cu discreţie, şi nu în cadrul unor evenimente televizate în lumea întreagă.

"Prefer să ajut ca persoană particulară, fără conferinţe de presă sau publicitate. Fac asta de capul meu şi nu spun nimănui că am făcut-o. Respectivul gest e cunoscut de mine şi de persoana sau colectivul care beneficiază de donaţie. Bono şi alţi multimilionari ar trebui doar să dea ceea ce cred ei că au de dat în acţiuni de caritate, fără să facă publice donaţiile", a declarat Brian Johnson publicaţiei Herald Sun.

FĂ-O ŞI GATA!
După care a adăugat: "Pe vremea când eram muncitor - deci spectator - nu voiam să merg la un concert, unde un «papagal» să-mi spună mie că ar trebui să mă gândesc la nu ştiu ce copil din Africa. Îmi pare rău, frate, fă-o, cheltuieşte cât ai chef pentru aşa ceva şi gata". Punctul lui de vedere coincide cu cel al colegilor de formaţie, fiind bine ştiută aversiunea celor de la AC/DC faţă de concertele caritabile în general şi cele televizate în special.

FII DISCRET!
"Bob Geldof este un flăcău şmecher. El a făcut ceea ce credea că era bine la momentul respectiv, dar n-a fost aşa. Banii strânşi nu ajung la sărmani, eu înnebunesc când văd cum oamenii încearcă să se folosească de politică sau de acţiuni caritabile pentru a-şi face publicitate. Să organizezi un concert caritabil e foarte OK, dar fii discret, nu-l televiza în lumea întreagă!", a mai spus Johnson.

×
Subiecte în articol: muzica