x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bruce Springsteen, Lana Del Rey şi Raye, premiaţi la gala Ivor Awards

Bruce Springsteen, Lana Del Rey şi Raye, premiaţi la gala Ivor Awards

de Redacție Jurnalul    |    25 Mai 2024   •   07:20
Bruce Springsteen, Lana Del Rey şi Raye, premiaţi  la gala Ivor Awards
Sursa foto: Sursa: Hepta

Bruce Springsteen, Lana Del Rey şi Raye s-au numărat printre vedetele recompensate joi la Ivors Academy din Londra cu premiile care recompensează anual cei mai apreciaţi compozitori şi textieri britanici, transmite Reuters.

Rockerul american Bruce Springsteen a devenit primul compozitor internaţional care a primit Ivors Academy Fellowship, cea mai înaltă distincţie acordată de această asociaţie profesională din Marea Britanie.

Cântăreţul şi chitaristul "Born to Run", care se alătură astfel unor personalităţi precum Sting, Kate Bush şi Paul McCartney distinse de Ivors Academy, a primit premiul onorific pentru "contribuţia sa remarcabilă la arta compoziţiei şi pentru impactul său asupra peisajului cultural din Marea Britanie".

"Vreau să vă mulţumesc că aţi primit muzica mea în inimile şi în sufletele voastre. Vreau să vă mulţumesc că m-aţi inclus în provocatoarea şi frumoasa viaţă culturală a Regatului Unit", le-a transmis Springsteen invitaţilor la ceremonie după ce a acceptat premiul de la McCartney.

"Odinioară a fost doar un vis pe care l-am avut, astăzi este real", a adăugat el.

Raye, recompensată cu şase premii - un număr record - la BRIT Awards de anul acesta, a fost desemnată compozitoarea anului.

Premiul pentru cel mai bun album, distincţie descrisă drept o celebrare a "creativităţii consecvente şi inventive, precum şi a compoziţiei excepţionale", a revenit discului, în mare parte instrumental, "Black Classical Music" al bateristului de jazz Yussef Dayes.

Piesa "Black Swan" de Victoria Canal, care anul trecut a câştigat premiul la categoria star în devenire, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună melodie din punct de vedere muzical şi liric.

Distincţia pentru cea mai bună melodie contemporană a revenit piesei "Geronimo Blues (feat. Kae Tempest)" de la Speakers Corner Quartet, iar "Sprinter", hit-ul numărul 1 al rapperilor Dave şi Central Cee, a câştigat premiul la categoria pentru cea mai difuzată piesă.

Del Rey a primit un premiu special în semn de recunoaştere a carierei şi influenţei sale, în timp ce textierul şi vechiul colaborator al lui Elton John, Bernie Taupin, a fost recompensat pentru contribuţia sa remarcabilă la scena muzicală din Marea Britanie.

Printre artiştii premiaţi s-au numărat Skepta şi cantautoarea scoţiană KT Tunstall.

Premiul acordat la categoria star în devenire a revenit artistului Master Peace.

Purtând numele compozitorului, actorului galez de la începutul secolului XX Ivor Novello, Ivor Awards au fost decernate pentru prima dată în 1956.

×