x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bucuria muzicii cu Harlem Gospel Choir

Bucuria muzicii cu Harlem Gospel Choir

de Alex Revenco    |    18 Dec 2009   •   00:00
Bucuria muzicii cu Harlem Gospel Choir

Cunoscut drept cel mai bun cor de gen din întreaga lume, Harlem Gospel Choir şi-a câştigat de-a lungul timpului atât aprecierea publicului, cât si cea a colegilor de breaslă. O dovadă în acest sens sunt ineditele colaborări cu artişti cu stiluri muzicale complet diferite, de la rock şi blues până la vals şi rap.



Una dintre cele mai recente colaborări a celor de la Harlem Gospel Choir a fost înregistrarea unei piese alături de Gil Scott-Heron pentru noul album al acestuia, intitulat "I'm New Here", ce va fi lansat la începutul anului 2010. Solist, compozitor şi scriitor, Gil Scott-Heron este unul dintre pionierii genului rap cu un stil inedit de a îmbina "spoken words" cu ritmuri de back-beat. De altfel, versurile celebrei piese "The revolution will not be televised" au constituit o sursă de inspiraţie pentru numeroase generaţii de artisti hip-hop şi piese rap de factură socială.

CONCERT CU BONO
Un alt moment special în cariera Harlem Gospel Choir a fost colaborarea cu Bono, liderul legendarei trupe U2, care, după spectacolul susţinut împreună la centrul Rockefeller din New York (în 2004), i-a supranumit "Îngerii din Harlem". Cu un an înainte, Harlem Gospel Choir a cântat şi alături de Whoopi Goldberg, într-un show ce a făcut senzaţie la New York. Evenimentul a fost urmat de o altă colaborare cu multipremiata actriţă, de data aceasta într-un spectacol organizat cu ocazia zilei de naştere a lui Elton John, desfăşurat în Catedrala St. John the Divine din New York. Una dintre cele mai premiate colaborări ale corului din New York este cea cu "regele valsului", Andre Rieu, albumul înregistrat alături de acesta, "New York Memories", aducându-le cinci discuri de aur. Fondator al celebrei orchestre Johann Strauss, Andre Rieu a afirmat, în numeroase interviuri, că Harlem Gospel Choir "este un cor absolut fantastic, pe care îl ascult cu lacrimi în ochi de fiecare dată!".

ANIVERSARE
Luna viitoare, Harlem Gospel Choir sărbătoreşte 24 de ani de existenţă, evenimentul urmând a avea loc după finalizarea actualului turneu mondial printr-un concert extraordinar în Statele Unite. Cu acest prilej, Harlem Gospel Choir va evidenţia şi recentele recorduri şi realizari: 2.000.000 de mile parcurse în jurul lumii de-a lungul carierei şi performanţa de a fi primul cor gospel care a susţinut spectacole în China. Harlem Gospel Choir a fost înfiinţat la iniţiativa faimosului producător american Allen Bailey, care în 1986, cu ocazia unei ceremonii de aniversare a zilei de naştere a lui Martin Luther King Jr a avut ideea de împărtăşi bucuria ritmurilor peste tot în lume. Bazându-se pe învăţăturile predicatorului american, pildele creştine şi caracteristicile culturii afro-americane, Harlem Gospel Choir a adus bucuria muzicii gospel pe scene celebre din întreaga lume prin spectacole înălţătoare, pline de energie şi optimism.

După ce a străbătut patru continente în cadrul turneului "Concert of Hope - Remembering Michael Jackson", Harlem Gospel Choir  vine şi la Bucureşti într-un concert special, marca World Music Masters. Spectacolul, organizat de Emagic, va avea loc în preajma Crăciunului, luni, 21 decembrie, la Sala Palatului. Biletele se găsesc pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, la următoarele preţuri, în funcţie de poziţia în sală: 70, 100, 130, 160 şi 200 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica