x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebra cântăreața Linda de Suza, simbol al migrației portugheze în Franța, a murit la 74 de ani

Celebra cântăreața Linda de Suza, simbol al migrației portugheze în Franța, a murit la 74 de ani

de Andreea Tiron    |    28 Dec 2022   •   20:43
Celebra cântăreața Linda de Suza, simbol al migrației portugheze în Franța, a murit la 74 de ani
Sursa foto: Hepta

Linda De Suza, cântăreață și actriță franceză de origini portugheze, a murit la vârsta de 74 de ani. Artista a murit la spitalul din Gisors unde fusese transferată de urgență pentru că suferea de insuficiență respiratorie după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Linda de Suza și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Franța, unde a avut un succes enorm. Este cunoscută pentru rolurile din „The Gilded Cage” (2013), „Médecins de Nuit” (1978) și „A Mala de Cartão” (1988).

"Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza", a declarat agentul de presă Fabien Lecoeuvre într-un comunicat.

Într-o postare publicată pe site-ul oficial al președinției portugheze, șeful statului spune că „Teolinda de Sousa Lança, care a devenit cunoscută sub numele de Linda de Suza, a fost o figură emblematică în multe privințe“.

„Ea rămâne în memoria noastră ca un exemplu de determinare și fidelitate. Ea a fost o icoană franceză a imigrației portugheze și, prin urmare, o icoană a Portugaliei. Fiului și nepoților ei, le transmit sincere condoleanțe”, adaugă Marcelo Rebelo de Sousa.

Mesajul președintelui a subliniat faptul că Linda de Suza a însoțit „unul dintre cele mai mari valuri de migrație portugheză” în Franța în 1970.

În numeroasele albume și single-uri pe care le-a înregistrat, Linda de Suza a făcut întotdeauna referiri la țara de origine și la odiseea ei personală”, simbolizată în expresia „mala de cartão” (valiză de carton)”.

Născută în 1948 la Beringel, în cartierul Beja, Alentejo, Linda de Suza și-a făcut debutul ca interpretă la restaurantul Chez Loisette, din Saint-Ouen, la aproximativ 6,5 kilometri nord de Paris, unde a fost descoperită de compozitorul André Pascal. (1932-2001).

Linda de Suza a devenit cântăreața comunității de emigranți portughezi, cântând despre dificultățile și dorul lor de casă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Linda de Suza a murit