x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Casa Albă: Duet insolit între Barack Obama şi Sir Paul McCartney (VIDEO)

Casa Albă: Duet insolit între Barack Obama şi Sir Paul McCartney (VIDEO)

de Corina Andriuta    |    03 Iun 2010   •   00:00

După ce şi-a etalat talentul în baschet şi golf, preşedintele american Barack Obama a trecut la cântat. Şi nu oricum... Profitând de prezenţa lui Paul McCartney la Casa Albă, liderul de la Washinghton a interpretat împreună cu celebrul solist, celebra piesă „Michelle”. În prealabil, pe 2 august 2009, în timpul unui concert, Sir McCartney îi dedicase respectiva piesă preşedintelui american.



Piesa interpretată de cei doi i-a fost adresată primei doamne a SUA, Michelle Obama, arată rian.ru. Evenimentul s-a produs în timpul unui concert dedicat atribuirii legendarului muzician a premiului George Gershwin. Acesta i-a fost oferit de către Biblioteca Congresului pentru "contribuţia personală la transformarea cântecului într-un instrument muzical de înţelegere culturală”. Concertul care a avut loc  la Casa Albă a fost transmis în direct de catre canalul de televiziune RBS.

La acesta au mai participat şi mulţi alţi  muzicieni precum Stevie Wonder, Elvis Costello, Jerry Seinfeld, trupa Jonas Brothers şi Faith Hill.

Salutându-l pe McCartney, Obama a menţionat statele Louisiana, Mississippi şi Alabama, care suferă acum de efectele poluării cu petrol în Golful Mexican.  “Muzica trece şi ea printr-o perioadă grea... Dar sunt oameni care cântă chir şi în perioade dificile”, a spus Obama în momentul în care a făcut referire la cele trei state.

Preşedintele, soţia , fiicele şi soacra sau aşezat în primul rand împreună cu soliştii.  În sală au mai fost prezenţi oaspeţi de onoare, inclusiv preşedintele Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Barack si Michelle Obama nu şi-au ascuns sentimentele unul faţă de celălalt şi faţă de “Beatls”. Ei se ţineau de mână şi se şuşoteau, era evident că le plăcea concertul, mai ales piesa „Michelle”. Sir Paul a recunoscut că de mult timp dorea să cânte acest cântec la Casa Albă. Barac Obama l-a acompaniat pe McCartney, uitându-se la soţie astfel încât piesa Beatles a devenit pe neaşteptate o serenadă. Nu mai puţin cunoscute şi alte piese ale trupei “Beatles” au fost interpretate de alţi cântăreţi care au venit la Washington să-şi felicite colegul , iar alţii idolul.

Stevie Wonder, laureat al premiului George Gershwin Premiul în 2009, a interpretat „We Can Work It Out”, şi „Jonas Brothers - Drive My Car”, piesă aplaudată intens de  Malia Obama.




×
Subiecte în articol: muzica