x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cătălin Josan a ajuns de top

Cătălin Josan a ajuns de top

de Dana Andronie    |    06 Mai 2011   •   16:23
Cătălin Josan a ajuns de top

164169-catalin1.jpgMoldovean să fii, noroc să ai! De nu este aşa, atunci pe Că­tă­­lin Josan să nu-l mai che­me Cătălin Josan. El, şi doar el, a reuşit să urce în topul italian şi să ocupe o poziţie mai mult decât onorantă.

Piesa „Don’t Wanna Miss You”, interpretată de Cătălin Josan, a ajuns – în trei săptămâni de la lansarea sa în Italia – în Top 20 al celor mai ascultate melodii în Peninsulă. Într-o perioadă în care Europa este invadată de mu­zica dance românească, performanţa lui Cătălin este cu atât mai remarcabilă cu cât el este primul artist român care ajunge în Top 20 cu o melodie pop-rock, cântată în limba engleză. Şi atenţie, într-o ţară în care muzica de succes este interpretată în italiană de băieţi frumoşi şi carismatici, de care toată lumea a auzit, cum ar fi Eros Ramazzotti, Tiziano Ferro, Jovanatti, Zucchero, Al Bano, Toto Cutugno sau Vasco Rossi.

Sound-ul brit-pop cu versuri romantice şi şarmul irezistibil al tânărului moldovean au făcut ca piesa „Don’t Wanna Miss You” să fie fredonată de mii de italieni. Melodia a intrat şi pe locul 77 în Topul de Vânzări Itunes Singles Chart Italia.

Dacă italienii se pare că îl vor în top pe Josan, românii nu-i cedează nici un loc în vreun clasament. Posturile de radio nu au văzut până acum un potenţial hit în piesa „Don’t Wanna Miss You”. O fi de vină titlul piesei – „Nu vreau să-mi fie dor de tine”... În orice caz, cineva are de pierdut şi altcineva de câştigat. Deocamdată, se pare că italienii se bucură de Cătălin Josan. Iar el se bucură, la rândul lui, ca orice artist în creştere, de fiecare gest de recunoaştere. Ba chiar mai mult, vrea să reprezinte România la două concursuri   importante. Unul este în Belarus („Slaviansky Bazaar”) şi celălalt este în Ucraina.

Numai cuvinte de laude la adresa lui Josan! Are parte de succes, se preocupă şi de cariera sa, studiază, dobândeşte experienţă. Că, vorba lui Petre Ţuţea, experienţa nu e revelaţie, ci o acumulare de date”. Totuşi, indiferent de cât de sus a urcat în topurile italiene, Josan se află la stadiul de artist în devenire şi mai are multe date de acumulat. Totul e să nu îl prindă aerele de vedetă închipuită...

×
Subiecte în articol: fun