x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Cele Trei Dive” - gală extraordinară la Sala Radio

“Cele Trei Dive” - gală extraordinară la Sala Radio

de Maria Sârbu    |    08 Dec 2014   •   19:19
“Cele Trei Dive” - gală extraordinară la Sala Radio
Sursa foto: PowerV

Sopranele Teodora Gheorghiu, Aurelia Florian şi mezzosoprana Roxana Constantinescu vor cânta în acest an la Gala extraordinară cu arii din opere celebre “Cele Trei Dive”, eveniment care se va desfăşura la 12 decembrie la Sala Radio. Artistele lirice vor evolua alături de Orchestra Naţională Radio; la pupitru - dirijorul de origine italiană David Crescenzi.

Programul galei include partituri din opere cunoscute semnate de Puccini, Mozart, Verdi, Gounod sau Saint-Saëns - “La Bohème”, “Nunta lui Figaro”, “Manon Lescaut”, “La Traviata”, “Faust”, “Samson şi Dalila” etc. Concertul, care va începe la ora 19:00, va putea fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.
Teodora Gheorghiu, cea care la începutul carierei a fost răsplătită cu o bursă de studii oferită chiar de celebrul tenor José Carreras, a cunoscut succesul pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. A debutat la Opera Naţională Bucureşti cu rolul Regina Nopţii (“Flautul fermecat” de Mozart), fiind apoi invitată să cânte la Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Opera Naţională din Nancy, Teatrul din Lucerna, Grand-Théâtre din Geneva, Opera din Lausanne, Théâtre des Champs-Elysées din Paris ş.a. În anul 2004, a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007-2010 a făcut parte din colectivul artistic al acestei instituţii, realizând roluri mari.

Aurelia Florian, care a fost văzută de public recent pe scena Opere Naţionale Bucureşti, în “La Traviata”, este într-o continuă ascensiune pe scene prestigioase ale lumii. În 2014 a interpretat rolul Violetei, alături de Rolando Villazón şi Leo Nucci. În următorii ani va cânta în Germania, Italia, Israel. În prezent ea studiază cu celebra soprană bulgară Raina Kabaivanska, la Institutul Superior de Studii Muzicale “O. Vecchi – A. Tonelli” din Modena.

Despre Roxana Constantinescu se ştie a câştigat multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale. A studiat la Bucureşti, Viena şi München. Primul contract oferit a fost la Opera de Stat din Viena. În stagiunea 2010-2011, Roxana Constantinescu a început o impresionantă carieră internaţională, cântând la Opera din Los Angeles, New National Theatre Tokio, Deutsche Oper Berlin, Teatro dell’Opera di Roma, Los Angeles Philharmonic, The Dallas Opera, Theatre du Capitole în Toulouse.

×