x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Chris Norman: "Pirateria nu-i ajută pe artişti"

Chris Norman: "Pirateria nu-i ajută pe artişti"

14 Noi 2009   •   00:00
Chris Norman: "Pirateria nu-i ajută pe artişti"

Mâine seară, pe scena Sălii Palatului, urcă cea mai carismatică voce masculină desprinsă din legenda trupei Smokie: Chris Norman (foto).



Hiturile care au făcut înconjurul lumii clasate pe primele poziţii în topurile internaţionale ale anilor '70-'80, precum "Midnight Lady", "I'll meet you at Midnight", "Don't Play Your Rock'n' Roll to Me", sau "Some hearts are diamonds", dar şi alte melodii mai noi, vor oferi publicului o experienţă de neuitat. În deschiderea concertului, împătimiţii rockului românesc vor fi martorii unui recital special al formaţiei RIFF.

Într-un interviu acordat radioului Magic FM, Chris Norman a declarat că nu se gândeşte la o colaborare cu artiştii din noua generaţie: "Dacă ar fi să colaborez cu cineva, ar fi probabil vorba despre cineva din vechea generaţie, cum ar fi Elton John, Tina Turner... Sunt mulţi artişti care îmi plac, dar nu îmi doresc neapărat să colaborez cu ei". Cât priveşte pirateria, artistul recunoaşte că fenomenul nu este foarte diferit de ceea ce se întâmpla în trecut, numai că tehnica a evoluat: "Ascultam radioul şi atunci când auzeam o piesă bună o înregistram pe casete. Era ilegal, dar tot o făceam. Astăzi tehnica a evoluat, iar procesul de piratare a devenit mult mai simplu. Cred că dacă iubeşti muzica e foarte important să cumperi albumele în mod legal, pentru că doar aşa îi poţi susţine pe cântăreţi şi pe compozitori".

×
Subiecte în articol: muzica