x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Conacul Apafi din Mălâncrav, noua destinație SoNoRo Conac din 8 august

Conacul Apafi din Mălâncrav, noua destinație SoNoRo Conac din 8 august

04 Aug 2014   •   23:24
Conacul Apafi din Mălâncrav, noua destinație SoNoRo Conac din 8 august

Circuitul de concerte SoNoRo Conac din vară se reia cu o vizită muzicală la conacul preferat din Transilvania al Prințului Charles: conacul Apafi din satul Mălâncrav.

Vineri, 8 august, de la ora 19.00, muzicienii SoNoRo vor concerta pe proprietatea care a aparținut familiei regale maghiare Apafi în urmă cu 600 de ani, restaurată cu deosebită grijă de Fundația Mihai Eminescu Trust.

Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă) ne vor delecta cu un program muzical compus din piese de W.A.Mozart, J.M.Leclair, G.Enescu, A.Dvořák și J.Halvorsen.

SoNoRo Conac continuă în luna septembrie la Biserica Neagră din Brașov (13 septembrie) și Conacul Ghyka de la Cotești (14 septembrie), având ca ultimă oprire capitala, cu un concert pe 15 septembrie la Casa Monteoru din București.

Program:

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791) - Duet pentru vioară și violă în sol major, KV 423

JEAN MARIE LECLAIR (1697-1764) - Sonată pentru două viole în la major, op. 12, nr. 2

ANTONÍN DVOŘÁK (1841-1904) - Terzetto pentru două viori și violă în do major, op. 74

GEORGE ENESCU (1888-1955) – Lăutarul pentru violă solo

JOHANN HALVORSEN (1864-1935) - Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de G.F. Händel

Concertul începe la ora 19 și va fi precedat de o vizită a bibliotecii și a salonului conacului.

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac-, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

În 2013, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Casa Ion Mincu din București, Castelul Cantacuzino, Conacul Petre P. Carp, Castelul Bran, Mănăstirea Curtea de Argeș și Portul Cetate.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

 

×
Subiecte în articol: sonoro conacul apafi