x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert cu dedicaţie lui "Moşu", la Sala Radio

Concert cu dedicaţie lui "Moşu", la Sala Radio

de Maria Sârbu    |    29 Ian 2010   •   00:00
Concert cu dedicaţie lui "Moşu", la Sala Radio

Concertul cu caracter "extraordinar", susţinut de Big Band-ul Radio duminică, începând cu ora 19:00, la Sala Radio, îi va fi dedicat lui Florian Lungu (foto), cel supranumit "Moşu", care a împlinit în această lună 67 de ani.



Motivul pentru care a fost gândit şi organizat acest eveniment, în cadrul manifestărilor desfăşurate de Orchestrele şi Corurile Radio, este acela că Florian Lungu realizează, de peste 40 de ani, emisiuni de jazz la Radio România, afirmându-se totodată "ca pasionat promotor al genului prin emisiuni tv, articole, prezentări de concerte şi festivaluri", dar şi prin activitate didactică (profesor de istoria jazz-ului). Alături de Big Band-ul dirijat de Ionel Tudor au fost invitaţi artişti cunoscuţi precum pianiştii Johnny Răducanu, Marius Popp, basistul Johnny Bota din Timişoara şi vocalistul Mike Godoroja. În program vor fi incluse atât teme standard din repertoriul internaţional al jazzului şi al bluesului, cât şi compoziţii originale ale artiştilor prezenţi în concert. Prezentator, sau mai bine-zis amfitrion, va fi desigur "Moşu".

Florian Lungu a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" în 1966, secţia de compoziţie. Se poate spune că a moştenit talentul - tatăl său fiind compozitor -, dar la un an după facultate a devenit redactor şi apoi realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune. Activitatea jurnalistică  este "măsurată" în mii de articole publicate (peste 2.000), emisiuni de radio (peste 7.000) şi emisiuni tv (peste 1.000).

"Jazzul este viaţa mea, amanta mea, modul meu de a exista", spunea cândva "Moşu".

×
Subiecte în articol: muzica