x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Demis Roussos la Sala Palatului

Concert Demis Roussos la Sala Palatului

04 Dec 2009   •   00:00

Demis Roussos revine în România, după succesul înregistrat anul trecut, pentru a susţine, vineri, la Sala Palatului, un concert special de sărbători.



La conferinţa de presă dedicată evenimentului, Demis Roussos a spus, joi, că acest concert este o dedicaţie specială pentru tineri şi copii şi că va prezenta şi două cântece de pe noul său album "Demis". "Concertul de vineri  seară este un spectacol special de Crăciun. În acest concert voi interpreta cântece Crăciun, dedicaţii speciale pentru tinerii şi copiii din această frumoasă ţară. De asemenea, voi prezenta şi două din cele mai noi cântece ale mele de pe noul album "Demis". Album "Demis" este total diferită faţă de celelalte, având piese blues and soul", a spus Demis Roussos.

El a precizat că, deşi are piese greceşti în repertoriu, preferă limba engleză fiindcă este mult mai uşor de înţeles pentru toată lumea. "Nu cânt în greacă fiindcă această limbă este limitativă, prefer limba engleză pe care o înţelege toată lumea", a spus artistul. În prezent, artistul a spus că testează mai multe trupe pentru a găsi una cu care să se potrivească muzical pentru a începe un şir de turnee, iar, în luna ianuarie, va decide structura noului concert cu care speră să ajungă şi în România.

Concertul de vineri seara va avea două părţi. cântăreţul grec va interpreta, în prima parte, zece melodii printre acestea aflându-se şi piesa "Love Is", de pe albumul "Demis" care se află deja în vârful topurilor din vestul Europei. În cea de-a doua parte vor fi doar nouă piese, cele mai cunoscute fiind "Dinata, Dinata" (din repertoriul grecesc), "Silent Night" sau September (de pe noul album). Surpriza serii va fi reprezentată de un cor de copii care va cânta împreună cu Demis, notează Agerpres.

Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946. La 10 ani, interesat fiind de jazz, începe să studieze muzica la trompetă. După câţiva ani, împreună cu familia, emigrează în Grecia unde se angajează ca muzician de cabaret şi învaţă să cânte la chitară şi la pian. Prima sa formaţie a fost "The Idols" unde cântă la chitară bas.

Demis Roussos a câştigat de-a lungul carierei peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant cu piese precum "Zorba", "Goodbye My Love, Goodbye", "My Friend the Wind" sau "Lovely Lady of Arcadia".

×
Subiecte în articol: muzica