x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica (VIDEO) Imagini de la "Monsters of Rock '91", din Rusia. Concertul la care euforia s-a transformat în tragedie

(VIDEO) Imagini de la "Monsters of Rock '91", din Rusia. Concertul la care euforia s-a transformat în tragedie

de Mihaela Stănescu    |    04 Mar 2014   •   15:28
(VIDEO) Imagini de la "Monsters of Rock '91", din Rusia. Concertul la care euforia s-a transformat în tragedie

În septembrie 1991, la doar câteva zile după o lovitură militară de stat care încerca să restabilească comunismul în Rusia, ţară devenită recent democrată, 1.6 milioane de fani ai muzicii rock au ajuns în Moscova pentru a se bucura de primul festival de rock în aer liber.

Guvernul rus a invitat compania Time Warner să organizeze "Monsters of Rock", un spectacol gratuit, desfăşurat pe Aeroportul Internațional Tushino.  11.000 de soldaţi ruşi au asigurat paza în cadrul evenimentului. Concertul a adus pentru prima dată în Rusia legendele Heavy Metal: Pantera, Metallica, AC/DC, Mötley Crüe, Queensrÿche şi The Black Crowes.

În imagini se poate observa efortul uriaş depus de armata rusă pentru a boicota concertul, dar şi comportamentul violent al unor soldaţi care acţionau "in spiritul legii şi ordinii" . După "Monsters of Rock", unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din istorie, s-au raportat 200 de violuri, dar şi sute de morţi şi răniţi.







×