x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concerte de top

Concerte de top

29 Mar 2010   •   00:00
Concerte de top

După ce în 2009 s-a implicat în organizarea evenimentului Rock The City (Limp Bizkit, Queensryche, Saga) şi a concertelor ZZ Top şi Simple Minds, în vara acestui an, Marcel Avram face o demonstraţie de forţă. AC/DC, Eric Clapton & Steve Windwood şi Festivalul Sonisphere vin în România pentru prima dată.



Toate spectacolele menţionate sunt organizate de Marcel Avram în colaborare cu D&D East Entertainment. Managerul D&D, Denise Săndulescu, ne-a povestit cum l-a cunoscut pe Marcel Avram şi cum a devenit omul lui de încredere. "Iniţial, eu m-am ocupat cu organizarea mai multor evenimente de amploare în Frankfurt, unde am crescut, şi am avut o strânsă colaborare cu cel mai mare artist rock din Germania, pe nume Peter Maffay, originar din România.

Împreună am pus pe picioare un proiect caritabil destinat copiilor fără familii şi cu diferite handicapuri, iar din momentul acela, decizia mea a fost definitivă: am vrut să mă întorc în România. Drept urmare, l-am contactat pe domnul Marcel Avram şi i-am prezentat planul meu de afaceri pentru România. Dupa o serie de discuţii, domnul Avram a remarcat existenţa multor aspecte avute în comun.

Amândoi am plecat din România şi am trăit o bună parte din viaţă în Germania, deşi nu am uitat niciodată unde ne-am născut şi că suntem români. Pe plan profesional, amândoi am nutrit visul ca într-o bună zi să ne întoarcem cu afacerile noastre în ţara natală şi să reuşim să facem lucruri pozitive pentru România. Aceste două elemente ne definesc ca persoane şi de aici a venit uşurinţa de a lucra împreună şi încrederea reciprocă."

AC/DC, CLAPTON & WINDWOOD
La întrebarea cum a ajuns omul de încredere al lui Marcel Avram, Denise a spus: "I-am câştigat încrederea prin muncă, întâi de toate. Apoi, am fost ca un mediator între modul german de a face afaceri şi realităţile din România... Şi aici se pot face lucruri frumoase, se pot organiza evenimente extraodinare pentru un public minunat şi se pot aduce cei mai renumiţi artişti internaţionali.

Ţara noastră merită să fie pe harta mondială a marilor turnee şi suntem îndreptăţiţi să vedem concerte cu AC/DC sau Eric Clapton. Faptul că am crezut în ţara mea şi în publicul din România şi că am făcut tot ce se poate pentru a-i demonstra domnului Avram că «se poate» a stat, probabil, la baza încrederii dânsului în compania mea şi în mine". Concertele ce urmează sunt de foarte mare amploare, cum le vor face faţă organizatorii?

ECHIPĂ ROMÂNO-GERMANĂ
"Avem o echipă mixtă, de relaţiile cu autorităţile şi de logistica locală se ocupă echipa din România, iar de partea tehnică ce ţine de scenă, sunet, lumini se ocupă echipa artiştilor, care lucrează în strânsă colaborare cu cea din România. În plus, suntem susţinuţi de experienţa celor din Germania, care au la activ nenumărate evenimente de mare amploare, în întreaga Europă. Astfel, publicul din România se află pe cele mai bune mâini şi va beneficia de o organizare impecabilă la toate evenimentele produse de D&D East Entertainment".

După avalanşa de concerte din această vară, ce va face D&D la toamnă, la iarnă? "Activitatea D&D East Entertainment nu se rezumă doar la această vară, avem nenumărate planuri şi proiecte ambiţioase pe care le vom duce la bun sfârşit, însă nu e cazul să vorbesc despre ele acum. Până la toamnă, să nu uităm că îi vom vedea pe cei de la AC/ DC, că ne vor onora cu prezenţa Eric Clapton & Steve Winwood şi că ne vom bucura de trei zile de rock la Sonisphere, unde sunt invitaţi, printre alţii, Metallica, Rammstein şi Manowar."

Dar vara viitoare? Ar mai fi un grup, aşteptat de foarte multă lume, U2... "Mulţi nu ar fi crezut că AC/DC va ajunge vreodată în România, şi iată că acest lucru se întâmplă, la 16 mai, în Piaţa Constituţiei, în ciuda tuturor greutăţilor întâmpinate în aducerea acestei trupe. Aşa că terenul a fost pregătit şi pentru artişti ca U2 şi cine ştie ce surprize ne va rezerva viitorul. Dar unul dintre principiile mele în această afacere este de a nu anunţa nici un artist şi de a nu genera speranţe false iubitorilor de muzică, până când nu există o confirmare fermă din partea artistului."

×
Subiecte în articol: muzica