x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Daniel Jinga și tenorul Ştefan Pop se vor afla la Iaşi pentru a lua parte la prima reprezentaţie a Operei Naţionale Române

Daniel Jinga și tenorul Ştefan Pop se vor afla la Iaşi pentru a lua parte la prima reprezentaţie a Operei Naţionale Române

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Ian 2024   •   07:40
Daniel Jinga și tenorul Ştefan Pop se vor afla la Iaşi pentru a lua parte la prima reprezentaţie a Operei Naţionale Române

Tenorul Ştefan Pop, o celebritate a scenei lirice internaţionale, şi Daniel Jinga, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, se vor afla la Iaşi pe 9 ianuarie, pentru a lua parte la prima reprezentaţie a Operei Naţionale Române din Iaşi din acest an.

Managerul ONRI, Andrei Fermeşanu, a declarat că prima reprezentaţie din acest an, "Boema", de Giacomo Puccini, va avea loc în Sala Mare, cu începere de la ora 18,30.

Născut la Bistriţa, Ştefan Pop este laureat al Placido Domingo's Operalia - The World Opera Competition, a fost aplaudat la scenă deschisă pe scene precum Opera Regală din Covent Garden Londra, Opera de Stat din Viena, Teatrul Bolşoi din Moscova, Arena din Verona sau Opera Bastille din Paris.

Spectacolul de la Iaşi, în care îşi dau concursul solişti ieşeni, Orchestra, Corul, Corul de Copii şi Baletul Operei Iaşi, va fi dirijat de Daniel Jinga.

"Începem anul în care sărbătorim centenarul Puccini cu un spectacol extraordinar, 'Boema', care va avea o distribuţie de excepţie. Publicul va avea posibilitatea de a urmări pe 9 ianuarie, alături de artişti apreciaţi ai casei, un invitat special, care străluceşte pe scene celebre ale lumii, Ştefan Pop. Suntem onoraţi că tenorul român de talie internaţională a acceptat invitaţia de a fi prezent din nou la Iaşi şi suntem convinşi că prima noastră reprezentaţie din 2024 va fi una memorabilă", a declarat Andrei Fermeşanu.

În această lună, teatrul liric ieşean mai are programate încă şapte spectacole: "Văduva veselă 2.0", de Franz Lehar, pe 13 şi 14 ianuarie, Concert de Ziua Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie, "Nunta lui Figaro", de Wolfgang Amadeus Mozart, pe 17 ianuarie, "Spărgătorul de nuci", de Piotr Ilici Ceaikovski, pe 27 şi 28 ianuarie, şi "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, pe 31 ianuarie.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Jinga Ștefan Pop