x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De ziua lui, Leonard Cohen lansează un nou CD

De ziua lui, Leonard Cohen lansează un nou CD

12 Aug 2014   •   18:12
De ziua lui, Leonard Cohen lansează un nou CD

Celebra publicaţie muzicală Rolling Stone a scris că luna viitoare, a doua zi după ce va împlini 80 de ani, Leonard Cohen urmează să lanseze un nou album, intitulat 'Popular Problems'.

Informaţia vine de la Dublin, unde s-a ţinut Leonard Cohen Event 2014, convenţia anuală a fanilor lui Cohen. De asemenea, Amazon France face o ofertă de a cumpăra în avans 'Popular Problems', programat să apară pe 22 septembrie.

Deşi încă nu se ştie lista pieselor de pe noul album, revista americană Spin anunţă una dintre ele: "I've Got A Little Secret", cântată în recentele concerte.
Jarkko Arjatsalo, finlandezul care întreţine The Leonard Cohen Files (site-ul oficial ce face legătura între artist şi comunitatea de fani), a scris următorul anunţ: “Leonard a muncit din greu la viitorul său album de studio, compus în întregime din piese noi. El mi-a spus să vă anunţ că se va găsi pe piaţă către sfârşitul lunii septembrie, puţin după ce va împlini 80 de ani”.

Într-un email trimis revistei Rolling Stone, Arjatsalo a declarat că a primit informaţia “direct de la Leonard” spunând de asemenea că “nu sunt planuri pentru un nou turneu, cu toţii aşteptăm să apară un excelent nou album de studio”.

În urmă cu doi ani, Cohen i-a mulţumit public lui Arjatsalo, cu prilejul concertului susţinut la Helsinki. Atunci, maestrul a spus: “Cineva din acest oraş a început un website intitulat The Leonard Cohen Files. Datorită eforturilor lui munca mea a fost susţinută în toţi aceşti ani. Numele lui este Jarkko Arjatsalo. Vreau să-i mulţumesc pentru spectaculosul său efort făcut în favoarea mea. Îi sunt profund recunoscător”.

Precedentul album de studio semnat Leonard Cohen este 'Old Ideas', apărut în ianuarie 2012 şi ajuns pe locul 3 în topul Billboard, cea mai înaltă poziţie în 44 de ani de carieră. Discul a fost locul 1 în 11 ţări, inclusiv Finlanda, unde Cohen a devenit (la 77 ani, atunci) cel mai în vârstă chart-topper. Rolling Stone a desemnat 'Old Ideas' al 13-lea Cel mai bun album al anului 2012.




×
Subiecte în articol: leonard cohen