x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dirijorul Ion Marin participă la Gala Cantus Mundi III

Dirijorul Ion Marin participă la Gala Cantus Mundi III

de Luminita Ciobanu    |    18 Iun 2014   •   18:35
Dirijorul Ion Marin participă la Gala Cantus Mundi III

Biblioteca Naţională a României va găzdui vineri, 20 iunie 2014, începând cu ora 18:00, cea de-a treia ediţie a Galei Cantus Mundi. Dirijorul Ion Marin, în calitate de Preşedinte fondator al programului, va fi prezent la eveniment. Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philarmoniker, Statskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rudfunk, Filarmonica din Sankt-Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) şi a colaborat cu cei mai mari artişi ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe, Angela Ghiorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).

În cadrul evenimentului organizat la Bucureşti sub auspiciile Corului Naţional de Cameră Madrigal, vor evolua atât membrii renumitului ansamblu vocal, cât şi copii care învaţă la 10 licee din Capitală (aproximativ 500 de tineri). Concertul Corului Madrigal va fi dirijat de Anna Ungureanu, director artistic al programului. Atmosfera va fi animată de Profesorul de joacă Leon Magdan, iar amfitrionul serii este prezentatoarea TV Ioana Buşcu. Gala Cantus Mundi III este organizată în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a României.

“Proiectul Cantus Mundi, pe care l-am iniţiat în urmă cu trei ani alături de corul Madrigal, a demonstrat pe parcursul timpului că este una din formele de mare eficienţă pentru integrarea copiilor României şi pentru crearea unei conştiinţe cogeneraţionale. Limbajul muzical s-a dovedit forma cea mai nobilă de ştergere a diferenţelor sociale, etnice, rasiale, fiind benefică nu numai copiilor români, ci şi imaginii prin care România poate fi percepută în lume. Sperăm ca instituţionalizarea atât de mult aşteptată a programului Cantus Mundi să devină realitate şi ne dorim ca această iniţiativă să poată reprezenta un model pentru întreaga Europă”, a subliniat dirijorul Ion Marin.

Programul Naţional Cantus Mundi a fost lansat în 2011 şi are ca scop depăşirea inechităţilor sociale şi a discriminărilor de orice fel în rândul copiilor, cu ajutorul comunicării prin muzică. Ultima gală Cantus Mundi a fost organizată în luna decembrie la Palatul Parlamentului, la eveniment luând parte şi premierul Victor Ponta. Anul acesta, Corul Cantus Mundi a reprezentat România la Festivalul Internaţional al Corurilor pentru Copii din Ekaterinburg/Federaţia Rusă, reuşind să câştige medalia de argint.


×