x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Duo Kitharsis şi turneul extraordinar Muzica Palatelor României

Duo Kitharsis şi turneul extraordinar Muzica Palatelor României

de Maria Sârbu    |    04 Aug 2014   •   18:47
Duo Kitharsis şi turneul extraordinar Muzica Palatelor României

A III-a ediţie a turneului Muzica Palatelor României, eveniment cultural-turistic desfăşurat între 9 şi 16 august, îi va aduce în spaţii istorice, de poveste,  pe cei doi membri ai “Duo Kitharsis” Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, care vor propune publicului concerte minunate. Regaluri sonore vor avea loc la Palatul Mogoşoaia, la Castelul Peleş şi la Palatul Marincu din Calafat.

“Duo Kitharsis” a ales să prezinte în aceste spectaculoase locuri muzică scrisă de Mauro Giuliani, Manuel de Falla, Dušan Bogdanović, Jean-Philippe Rameau sau Astor Piazzolla. Valorosul ansamblu va cânta la 9 august, ora 12:00, la Palatul Mogoşoaia – Sala Scoarţelor; la 10 august, ora 16:00, la Castelul Peleş - sala de muzică şi la 16 august, ora 18:00, la Palatul Marincu din Calafat. La concertele din 9 şi 16 august intrarea este liberă, iar la cel din 10 august, de la Castelul Peleş, trebuie de obţinut invitaţie, accesând link-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-vi-editia-a-iv-a/


Va fi o încântare pentru public. Cei doi muzicieni, un duo de chitare, absolvenţi de conservator în ţară şi străinătate, au dat dovată până acum de talent şi de înaltă pregătire artistică. Au obţinut numeroase premii în ţară şi străinătate, cel mai recent fiind Marele Premiu la Concursul Internaţional de Chitară de la Olsztyn din Polonia.


×