x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Enescu şi muzica lumii”: 5-27 august

“Enescu şi muzica lumii”: 5-27 august

de Maria Sârbu    |    06 Aug 2014   •   12:26
“Enescu şi muzica lumii”: 5-27 august

E dedicat muzicii clasice şi se desfăşoară vara. Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii”, ajuns la a XV-a ediţie (5-27 august, prezintă peste 20 de concerte, programate în Sinaia, Buşteni, Braşov, Sibiu şi Bucureşti. Participă mai mult de 500 de muzicieni invitaţi, iar în faţa publicului sunt aduse importante orchestre de tineret şi artişti din Franţa, Spania, Republica Moldova şi România. Pe scenă urcă solişti renumiţi în plan internaţional.

Organizatorii au păstrat structura festivalului, iar melomanii beneficiază şi de această dată de seria de concerte ”Capodopere ale muzicii de cameră”, de concertele ”Generaţia mileniului III”, care pun în valoare instrumentişti români ce evoluează strălucit în străinătate, artistişti din România - adevărate repere ale vieţii concertistice, tinere talente muzicale. De remarcat concertele simfonice, susţinute de orchestrele naţionale de tineret din România, Franţa, Republica Moldova şi Spania, care au loc la Bucureşti şi Sinaia. România este reprezentată, la festival, de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu (solistă Elisabeth Leonskaja) şi Orchestra Junior, condusă de Gabriel Bebeşelea (solistă Maria Marica).

A fost invitată să deschidă Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” (la 5 august, în Sala Cazino din Sinaia) Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei, dirijată de Lutz Köhler, care va susţine un concert şi la Ateneul Român, la 6 august. Două concerte propune publicului, dar la închiderea evenimentului – la 26 august, în Sinaia, şi la 27 august, în Bucureşti, Orchestra Naţională de Tineret a Franţei - dirijor Dennis Russell Davies. Printre artiştii invitaţi în festival se numără, de asemenea, Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu, Marin Cazacu, Liviu Prunaru, Valentina Sviatlovskaia, Andrei Licareţ, Cosmina Antonia Stancu, Thierry Escaich.

×