x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest 2010 − muzica bună invadează Bucureştiul!

EUROPAfest 2010 − muzica bună invadează Bucureştiul!

de Catalina Iancu    |    28 Mar 2010   •   00:00
EUROPAfest 2010 − muzica bună invadează Bucureştiul!

Muzică live, artişti recunoscuţi şi evoluţii de excepţie la EUROPAfest. Între 7 şi 13 mai pe scenele Capitalei concertează peste două sute de muzicieni din întreaga lume oferind blues, jazz, pop şi muzică clasică.

Sub sloganul "Festivalul oferă! Tu alegi!", EUROPAfest propune o agendă greu de refuzat: concerte de blues, jazz şi pop, cu nume cunoscute ale scenei mondiale. Bucharest International Jazz Competition aduce 100% jazz & more prin proiectele muzicale prezentate de "crème de la crème" a noii generaţii de jazz a lumii. Caffe Festival vine în întâmpinarea celor care doresc să vadă concerte organizate în spaţii neconvenţionale.

Jeunesses International Music Competition e dedicat iubitorilor muzicii clasice, în acest an prezentând întâlniri muzicale cu pianişti de renume, iar Gala EUROPAfest oferă o atmosferă festivă de celebrare a celor mai buni muzicieni din festival.

Luigi Gageos, directorul evenimentului, declara că "în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm nu ne putem permite să renunţăm la performanţă şi calitate, cele două coordonate pe care e construit EUROPAfest. De aceea, şi în acest an, festivalul va oferi muzică de calitate, un melanj de blues, jazz, pop şi muzică clasică, ce va răspunde unor preferinţe dintre cele mai diversificate".

Din 2005, festivalul se desfăşoară sub înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

×
Subiecte în articol: muzica