x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2010: Voturile juriului "s-au negociat la hotel"

Eurovision 2010: Voturile juriului "s-au negociat la hotel"

02 Iun 2010   •   00:00
Eurovision 2010: Voturile juriului "s-au negociat la hotel"

Concursul Eurovision continuă să ţină primele pagini ale publicaţiilor din întreaga Europă. La mai puţin de o săptămână de la desemnarea câştigătorului, reprezentanţii grupului media France Televisions contestă modul în care s-a desfăşurat concursul. Aceştia acuză organizatorii şi susţin că voturile "s-au negociat la hotel", înaintea spectacolului.



Pe culoarele hotelului în care au fost cazate delegaţiile celor 39 de state participante s-au făcut alianţe şi schimb de puncte, scriu ziariştii francezi. "Este scandalos! Vom denunţa aceste proceduri la viitorul comitet Eurovision", a declarat Nicolas Pernikoff, reprezentant al grupului France Television, potriviat cotidianului Le Point, citat de Antena3.

Reprezentantul Franţei, Jessy Matador, s-a clasat pe locul al 12-lea, din cei 25 de finalişti. Din fericire, spun jurnaliştii francezi, votul publicului, care conta în proporţie de 50% în rezultatul final, a condus la evitarea escrocheriilor care ar fi schimbat total rezultatele.

"Dorim ca votul publicului să fie singurul criteriu care să conteze pe viitor în alegerea câştigătorului. De ce este nevoie şi de un alt juriu?", s-a întrebat retoric Pernikoff.

Concursul Eurovision a fost câştigat în acest an de reprezentanta Germaniei, Lena, cu melodia "Satellite". Tânăra a reuşit să acumuleze 246 de puncte. Podiumul a fost completat de Turcia şi România, cu 170, respectiv 162 de puncte.

×
Subiecte în articol: muzica lena eurovision le point