x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Voltaj va reprezenta România la Eurovision (VIDEO)

Voltaj va reprezenta România la Eurovision (VIDEO)

09 Mar 2015   •   08:19
Voltaj va reprezenta România la Eurovision (VIDEO)

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa "De la capăt", după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc aseară, la Sala Polivalentă din Craiova. Voltaj a primit 24 de puncte, votul juriului de specialitate și votul publicului contând în proporție de 50 % fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș — expert în management artistic și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu "De la capăt", Băieții—"Dragoste în lanțuri", Tudor Turcu — "Save Us", Aurelian Temișan feat. Alexa — "Chica latina", Rodica Aculova — "My Light", Blue Noise — "Love Won't Run Away", Ovidiu Anton — "Still Alive", Lara Lee — "Superman", Super Trooper — "Secret Place", Luminița Anghel — "A Million Stars", Cristina Vasiu — "Nowhere" și CEJ — "We Were in Love".

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat România la Eurovision anul trecut, alături de Paula Seling. "Este cea mai frumoasă scenă pe care am urcat în România la Eurovision", a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

×