UPDATE - Fiicele lui Gabriel Cotabiţă transmit mulţumiri tuturor pentru gândurile bune şi pentru mesaje. Totodată, se mai spune în mesaj, că fetele doresc să păstreze discreţia în privinţa stării de sănătate a tatălui lor şi că acesta se află pe mâini bune.
UPDATE - Intervenţia de coronarografie a cântăreţului s-a încheiat şi se aşteaptă un diagnostic.
UPDATE - Gabriel Cotabiţă este operat de urgenţă. Familia nu doreşte să fie făcute publice amănunte legate de starea de sănătate a cântăreţului.
UPDATE - Fiicele cântăreţului au sosit la spital.
UPDATE - Cotabiţă a fost transferat la terapie intensivă, inconştien şi intubat în continuare.
Gabriel Cotabiţă are probleme mari de sănătate, se pare ca a intrat în stop cardio-respirator, vineri, în timp ce se antrena într-o sală de fitness a unui hotel din centrul Capitalei.
Un echipaj SMURD, sosit la hotelul unde se afla Cotabiţă, l-a stabilizat pe cântăreţ înainte de a-l prelua şi a-l duce la spital. În acest moment medicii încearcă să îl stabilizeze.
Gabriel Cotabiţă a mai avut, în trecut, două preinfarcturi.
La această oră cântăreţul este intubat, se efectuează diverse analize şi în funcţie de rezultate medicii vor hotărâ care vor fi următorii paşi de urmat. Medicii sunt rezervaţi în a face vreun pronostic. Gabriel Cotabiţă este încă în stare de inconştienţă.
Ştire în curs de actualizare.
Gabriel Cotabiţă s-a născut la 1 noiembrie 1955, la Craiova, la bază fiind inginer electrotehnist.
Între anii 1967 - 1969 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova iar în 1975 debutează cu trupa rock Redivivus. În anul 1983 Cotabiâp devine solistul vocal al trupei Holograf şi au scos discul HOLOGRAF 1. Părăseşte trupa şi se întoarce la Craiova unde cântă din nou cu formaţia Redivivus.
În anul 1986 are succes cu o melodie la festivalul de la Mamaia când a interpretat o melodie a compozitorului Ionel Tudor.
A jucat în filmul muzical În fiecare zi mi-e dor de tine, în regia lui Gheorghe Vitanidis, muzica George Grigoriu și Ionel Tudor. Figurează pe coloana sonoră a peliculei « Rezervă la start », în regia lui Anghel Mora, muzica Adrian Enescu. În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”.
În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.
Citește pe Antena3.ro