x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Gangnam Style" a depăşit pragul de 3 miliarde de vizualizări pe Youtube

"Gangnam Style" a depăşit pragul de 3 miliarde de vizualizări pe Youtube

27 Noi 2017   •   17:12
"Gangnam Style" a depăşit pragul de 3 miliarde de vizualizări pe Youtube

Videoclipul cântecului "Gangnam Style", lansat de rapperul sud-coreean Psy în 2012, care a deţinut timp de mulţi ani recordul absolut pe difuzări pe YouTube, a reuşit să depăşească luni pragul de 3 miliarde de vizualizări pe această platformă online, potrivit EFE. 

Cu dansul său caracteristic al "călăreţului" şi cu o serie de imagini extravagante, videoclipul "Gangnam Style" îşi menţine popularitatea internaţională după cinci ani de la lansare şi a ajuns luni la 3.001.472.665 de vizualizări. 

"Legenda lui 'Gangnam Style' este reamintită, nu doar pe YouTube, ci şi prin premiile şi lista succeselor sale", aminteşte într-un comunicat Y.G. Entertainment, agenţia de manageriat artistic cu care colaborează cântăreţul Psy. 

Videoclipul "Gangnam Style" a fost lansat în iulie 2012, iar stilul de dans al rapperului Psy a devenit ulterior un veritabil fenomen social, fiind copiat de mulţi fani pe această platformă online, dar şi un subiect intens dezbătut pe reţelele de socializare. 

A fost şi unul dintre primele cântece care au popularizat la nivel internaţional fenomenul "K-pop", un stil muzical asiatic, ce încorporează diferite genuri, în care punerea în scenă şi figura "protagonistului" ocupă locul central. 

Două piese mai recente, "Despacito", de Luis Fonsi, şi "See you again", de Wiz Khalifa, sunt cântecele care ocupă primele două locuri în topul celor mai vizualizate videoclipuri din istoria Youtube, cu 4,4 de miliarde respectiv 3,2 miliarde de difuzări pe această platformă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gangnam Style youtube vizualizari