x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gugulan Rock, un festival la margine de Caransebeş

Gugulan Rock, un festival la margine de Caransebeş

05 Aug 2014   •   17:51
Gugulan Rock, un festival la margine de Caransebeş

Într-un loc de vis, situat pe platoul Ceplaca de pe dealul Corcana, lângă pădure, se desfăşoară în acest weekend Festivalul Gugulan Rock. 

Vineri, 8 august, concertele încep la ora 20.00 iar prima trupă este Atlantis din Lugoj, care va avea în repertoriu şi câteva piese tribut Ultimul Tren. Urmează Misguided din Timişoara, alcătuită din Răzvan Grozăvescu – vocal, Mihai Pop – chitară, Călin Ţurlea – chitară, Vlad Pandur - bass şi Alin Grecu – tobe, ultimul născut în Caransebeş. Prima seară se încheie cu recitalul grupului Vespera din Cluj.

Sâmbătă, în jurul prânzului au loc o serie întreagă de jocuri, concursuri, întreceri între motociclişti etc. Primul recital începe tot la ora 20.00, cu trupa Strings din Petroşani, care cântă mai ales coveruri old school rock. Urmează Evergreed (death metal) din Sibiu, trupă în continuă ascensiune, care îi are în componenţă pe Sebastian "Boke" - vocal, chitară, Sergiu "Seru" – chitară, voce, Petre "Pyt" – chitară, Rareş "Ritz" – bass. Gothic (foto) închide seara, grupul din Petroşani nemaiavând nevoie de nici o prezentare.

Între 2004 şi 2006, Cosmin Mihuţă împreună cu nişte prieteni  a organizat trei festivaluri găzduite de clubul Rockland din Caransebeş. După care cei implicaţi s-au răspândit care încotro, fără să se mai întâmple ceva notabil. Anul trecut, Cosmin a sunat adunarea, de data aceasta în aer liber, pe dealul Corcana, unde au participat în jur de 60- 70 de oameni. Atunci s-a născut ideea unui festival 'ca lumea', care să crească de la an la an. În aprilie 2014, Cosmin a înscris Asociaţia Gugulan Rock în registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor de la judecătoria Caransebeş şi aşa s-a născut, oficial, prima ediţie festivalului. În 2015, Gugulan Rock “va ţine trei zile, în fiecare zi vor fi mai multe trupe iar headlinerii vor fi din ce în ce mai mari”.
________________

Gugulanii - locuitori ai Banatului montan, având ca centru oraşul Caransebeş. Denumirea provine de la vârful Gugu (2.291 m), cel mai înalt vârf din Munţii Godeanu (Wikipedia)




×