x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Helloween vine la ARTmania!.

Helloween vine la ARTmania!.

de Alex Revenco    |    19 Iun 2011   •   21:00
Helloween vine la ARTmania!.

Legendarul grup heavy metal va urca pe scena festivalului vineri, 12 august, cand isi va prezenta noul album "7 Sinners", dar si binecunoscutele hituri "Ride The Sky", "I Want Out" sau "Future World", intr-un show de o ora si jumatate.

Cu peste 25 de ani de activitate, 13 albume de studio, nenumarate turnee mondiale si peste cinci milioane de albume vandute, Helloween este una dintre cele mai importante formatii a carei faima a depasit granitele Germaniei. Festivalul ARTmania are loc intre 8 si 14 august si prezinta concerte, expozitii si evenimente speciale dedicate ar­telor frumoase. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri 12 si sambata, 13 august. Artistii internationali confirmati pana acum sunt: Tarja, Helloween si Lacrimas Profundere – vineri; Lacuna Coil, Sonata Arctica si Republica – sambata. In cei aproape 30 de ani de cariera, grupul Helloween a trecut prin nu­me­roase schimbari in componenta si a ajuns incet dar sigur pe culmile succesului. Cel mai recent album, "7 Sinners", a aparut in toamna anului trecut, iar ca o surpriza pentru fani, trupa l-a postat pe Myspace cu o saptamana inainte de lansarea oficiala. La ARTmania Festival 2011 publicul are acces in baza biletelor de 80 de lei pe zi sau a abonamentelor de 130 de lei (pret valabil pana la sfarsitul lunii iunie), disponibile la Eventim (Germanos, Carturesti etc.), Diverta, VreauBilet sau shop.artmania.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro si www.myticket.ro.

Nevermore si Hammerfall, alta data
Desi confirmata oficial pentru festival, Nevermore nu mai vine la Sibiu. Trupa si-a anulat si ultimele concerte din iunie, dupa ce in aprilie anuntase ca renunta la turneul din America de Nord pe care ar fi trebuit sa-l sustina alaturi de Symphony X, Powerlove si Blackguard. Seria anularilor vine ca urmare a unor schimbari importante in componenta grupului american. Daca in februarie Jim Sheppard a fost supus unei interventii medicale complicate, luna aprilie a adus o alta veste proasta: Jeff Loomis si Van Williams au plecat din trupa din cauza neintelegerilor interne. De asemenea, organizatorii festivalului ARTmania 2011 au fost in negocieri avansate cu Hammerfall, dar raspunsul final al suedezilor nu a fost pozitiv, acestia preferand – de aceasta data – sa participe la un festival din tara lor.

×
Subiecte în articol: artmania helloween