x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica In memoriam Lorry Wallfish

In memoriam Lorry Wallfish

19 Sep 2011   •   21:00
In memoriam Lorry Wallfish

Uimitoarea energie, ce parea a fi fara de sfarsit in a anima fiinta doamnei Lorry Wallfish, a incetat sa mai existe; muziciana ce si-a inchinat ultimele decenii din viata spre a slavi prin muzica si cuvinte memoria lui George Enescu, cel pe care il considera mentorul si binefacatorul vietii sale, ne-a parasit.

Ziua de 18 septembrie, a adus vestea ce ii indurereaza profund pe toti cei care au avut privilegiul de a o cunoaste. S-a nascut la Ploiesti, s-a format sub ocrotirea celebrei Domnisoare Florica Muzicescu, cea care a format atati mari pianisti. Lorry Wallfish s-a bucurat nu numai de pretuirea lui George Enescu, ci si de cea a lui Dinu Lipatti, Yehudi Menuhin…

Lorry Wallfish a fost pretuita de toti cei din jurul ei. A servit din tot sufletul si fara de ragaz mai cu seama pe George Enescu, caruia ii canta mereu minunatele Sonate. In urma cu cateva editii ale Festivalului, era prezenta la Ateneu cu Cvartetul opus 16 si Cvintetul opus 30 de Enescu.

Lorry Wallfish a infiintat Societatea George Enescu din S.U.A. Pe cat se putea, octogenara pianista nu refuza nici o invitatie de a-l evoca pe Enescu, oricat de obositoare ar fi fost drumurile lungi ce deseori traversau oceanul. Lorry Wallfi sh a reusit sa traduca in limba engleza, si astfel sa ofere spre folosinta muzicienilor din intreaga lume, volumul Capodopere enesciene, scris de compozitorul Pascal Bentoiu, o munca migaloasa de ani si ani. Volumul a fost editat recent si Lorry Wallfish ar fi fost atat de bucuroasa sa il prezinte in acest Festival, la Simpozionul dedicat lui George Enescu! Volumul acesta, toata munca ei neostoita, sunt de ieri valori ale patrimoniului spiritual al lumii muzicale!
Lorry Wallfish, neuitare si lumina!


×
Subiecte în articol: festivalul george enescu