x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jon Secada, la Palat

Jon Secada, la Palat

de Alex Revenco    |    16 Mai 2010   •   00:00

La 19 mai, compozitorul şi interpretul americano-cubanez vine pentru prima oară în România, pentru un concert programat la Sala Palatului, de la ora 19:00.

Jon Secada (pe numele adevărat Juan Secada) s-a născut în Cuba şi la 9 ani s-a mutat cu familia în Statele Unite, în Florida. La începutul anilor '80, Gloria Estefan l-a cooptat pe Jon Secada în grupul său, ca backing vocals. Ulterior, Jon i-a compus o parte din hituri, printre care şi "Coming out of the dark", piesă ajunsă în vârful clasamentelor din SUA în anul 1991.

 Cu ocazia turneului din 1991, Gloria Estefan i-a acordat lui Secada şansa de a cânta singur pe scenă. Piesa "Always Something" avea să-i poarte noroc şi să-i deschidă drumul în cariera solistică şi tot atunci el a decis să-şi schimbe prenumele (din Juan în Jon).

Un an mai târziu a apărut albumul de debut, ce s-a vândut foarte bine, ajungând între primele 15, în clasamentul de la Billboard. Versiunea spaniolă a albumului, "Otro D"a M·s Sin Verte", a ajuns pe locul 1 în clasamentul latin şi, astfel, Jon a câştigat primul Premiu Grammy, pentru cel mai bun album latin pop.


Cel de-al doilea album, "Heart, Soul & Voice", ce a inclus un alt hit important, "If you go", s-a bucurat şi el de mare succes. Albumul numărul trei, "Amor" (1995), i-a adus lui Secada încă un Grammy. Jon a colaborat şi a compus pentru o serie de artişti consacraţi, printre care Ricky Martin, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias. Biletele la concertul Jon Secada costă între 65 şi 250 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica