x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jumătate de milion pentru Lennon

Jumătate de milion pentru Lennon

de Alex Revenco    |    21 Mai 2010   •   00:00
Jumătate de milion pentru Lennon

Foaia de hârtie pe care John a scris versurile melodiei "A Day in the Life" a lui John Lennon, va fi vândută la licitaţie la 18 iunie la New York.

Considerată una dintre celei mai bune piese Beatles, "A Day in the Life" face parte din faimosul long play "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", considerat - în unanimitate - Cel mai bun album Beatles.

PREŢ DE PORNIRE: 500.000 $
Casa Sotheby's, care va găzdui licitaţia, a declarat că "A Day in the Life" este cântecul care a revoluţionat cariera formaţiei Beatles şi i-a transformat pe cei patru, din vedete pop în artişti. Deci, fiind vorba despre un cântec important, preţul va fi pe măsură, se "porneşte" de la 500.000 de dolari şi nu se va vinde cu mai puţin de 700.000 de dolari. Manuscrisul-document este scris de mână, plin de tăieturi şi conţine o greşeală: John a scris "flim" în loc de "film".


Piesa lui John, interzisă la BBC
În 1967, din cauza versului "I love to turn you on", melodia "A Day in the Life" a fost interzisă de BBC, deoarece "încuraja consumul de droguri". De pe acelaşi excelent album Beatles, piesa "Lucy in the Sky with Diamonds" a avut aceeaşi soartă, titlul fiind considerat "o provocare, având în vedere semnificaţia - LSD". Până la urmă, toate s-au dovedit nişte prostii.

×
Subiecte în articol: muzica