x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Locatarii şi gripa porcină

Locatarii şi gripa porcină

de Alex Revenco    |    14 Mar 2010   •   00:00
Locatarii şi gripa porcină

Săptămâna trecută, supergrupul timişorean Locatarii a demarat o serie de concerte, primul fiind în Ungaria, La Centrul Român din Jula (Ungaria), şi următoarele la Cluj şi la Arad. Marţi, 16 martie, Tavi Iepan & Co vor cânta la Bucureşti, în Big Mamou, şi seara următoare la Braşov.



Alcătuit din foşti componenţi ai unor grupuri de legendă - Cargo, Pro Musica, Progresiv TM - şi muzicieni de excepţie din generaţiile mai noi, Locatarii a lansat albumul "Nu te supăra, frate", care va fi distribuit cu ajutorul A & A Records. L-am întrebat pe Tavi Iepan dacă, în afişul turneului, "deghizarea" muzicienilor în medici are legătură cu gripa porcină: "Nu este vorba despre gripa porcină... dar are o trimitere simbolică, deoarece cu o duzină de alte formaţii ne pregătim să «resuscităm» rockul în România, aflat într-o stare critică."

ENTUZIAŞTI INCORIGIBILI
"Ar fi multe de povestit pe tema asta... După perdeaua de fum lăsată de festivalurile internaţionale şi concertele numelor consacrate «de afară» - lucru perfect normal, de altfel -, urmează câteva festivaluri naţionale care, pentru cele mai multe formaţii de la noi, reprezintă singurele apariţii în condiţii onorabile... De cele mai multe ori, aceste manifestări sunt organizate de entuziaşti incorigibili, care găsesc din ce în ce mai greu susţinere, având o listă interminabilă de sponsori, cu contribuţii relativ modeste, de unde şi numărul lor mare.

Tot respectul pentru aceşti oameni care se străduiesc în fiecare an să mai reuşească un eveniment şi speră să nu fie ultimul. Un alt aspect sunt posturile de radio/tv care, în proporţie de peste 90%, dau orice altceva decât rock de când au descoperit cuvântul magic "comerţ" şi l-au uitat (dacă l-au ştiut vreodată) pe celălalt, «muzica»".

×
Subiecte în articol: muzica