x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Masters of Jazz: Jan Garbarek Group

Masters of Jazz: Jan Garbarek Group

de Alex Revenco    |    25 Noi 2009   •   00:00
Masters of Jazz: Jan Garbarek Group

În această seară, de la ora 20:00, cu recitalul inegalabilului saxofonist Jan Garbarek, se consumă ultimul act al celei de-a doua ediţii a festivalului Masters of Jazz.

În concertul de la Sala Palatului, Jan Garbarek va fi acompaniat de pianistul Rainer Brüninghaus, basistul Yuri Daniel şi de celebrul percuţionist Trilok Gurtu. O dată cu trecerea timpului "sound-ul Garbarek" a devenit o marcă inconfundabilă, de curând câştigând şi o altă dimensiune în afară de ceea ce, în accepţiunea generală, înseamnă jazz. Nenumăratele albume la care a lucrat, concertele din cele mai importante săli ale lumii, anii de colaborare cu Keith Jarrett sau cu ansamblul Hilliard au făcut din acest muzician unul dintre cei mai apreciaţi saxofonişti din lume.

De-a lungul anilor, Garbarek a reuşit să înregistreze materiale muzicale ce pot fi cu greu "catalogate", dovadă fiind prezenţa lor în topurile de Classic, dar şi în cele de Jazz şi Pop. Este poate singurul artist din lume care, de la începutul carierei şi până în prezent, îşi înregistrează muzica la aceeaşi casă de discuri, EMC Records din München. Ultimele bilete la Garbareck costă între 100 şi 350 de lei şi se găsesc la casa Sălii Palatului.

×
Subiecte în articol: muzica