x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Melodia câştigătoare la Eurovision, plagiată după "Leka noşt deţa"?

Melodia câştigătoare la Eurovision, plagiată după "Leka noşt deţa"?

01 Iun 2010   •   00:00
Melodia câştigătoare la Eurovision, plagiată după "Leka noşt deţa"?
Sursa foto: /X01138

O parte din melodia Satellite, care i-a adus tinerei Lena, din Germania, victoria în finala Eurovision 2010, a fost copiată după o melodie populară în Bulgaria. Potrivit ziaristului Dragomir Simeonov, introul piesei a fost preluat din melodia cu care începe emisiunea pentru copii "Leka noşt deţa!" a postului de televiziune naţional al Bulgariei.



Această emisiune, al cărei numele se traduce "Noapte bună copii!", se difuzează deja de câteva decenii, în fiecare zi de la ora 19:50, şi este foarte populară în Bulgaria, iar în anii 80 a devenit populară şi în România.

"Felicitări bulgarilor. În sfârşit, ţara noastră a avut un succes la Eurovision", afirmă Dragomir Simeonov. El explică însă că acest succes nu a fost obţinut de melodia "Înger" a lui Miro, care nici nu a intrat în finală, ci de melodia "Leka noşt deţa", care a câştigat competiţia.

Postul de radio Darik a publicat pe site-ul său fragmente din cele două melodii, care după părerea ziaristului sună similar, informează Agerpres. Comentariile postate de ascultători pe site-ul radioului dovedesc însă că majoritatea dintre ei nu găsesc nicio similaritate între acestea, susţinând că este vorba de două melodii diferite.

Acuzaţiile de plagiat însoţesc mereu concursul Eurovision. Aproape că nu trece niciun an fără scandaluri legate de originalitatea melodiilor participante.





CITEŞTE ŞI:

Lena, cu sânii şi posteriorul la vedere (VIDEO)


×
Subiecte în articol: muzica