x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Michael Jackson a fost distins cu premiul Grammy pentru întreaga activitate

Michael Jackson a fost distins cu premiul Grammy pentru întreaga activitate

31 Ian 2010   •   00:00

Michael Jackson a fost distins post-mortem cu premiul Grammy pentru întreaga activitate, alături de alţi şase muzicieni precum Leonard Cohen şi Loretta Lynn, în cadrul unei gale speciale, organizate la Los Angeles.



Familia Jackson nu a participat la ceremonia de premiere, desfăşurată la Wilshire Ebell Theatre, în ciuda speculaţiilor dinaintea evenimentului, potrivit cărora copiii lui Michael Jackson ar fi trebuit să primească trofeul. În locul membrilor familiei, statueta a fost ridicată de fostul manager al starului pop, Frank DiLeo, care l-a descris pe artist ca fiind "un om cu un simţ al umorului ieşit din comun, aşa cum nu am mai întâlnit".


În timpul vieţii, regretatul "rege al muzicii pop" Michael Jackson a primit 13 premii Grammy, majoritatea pentru albumul "Thriller". În cadrul acestei gale speciale, care a precedat ceremonia premiilor Grammy, organizată duminică, 31 ianuarie, la Los Angeles, au mai primit premii Grammy pentru întreaga activitate: cântăreţul canadian Leonard Cohen, muzicianul Bobby Darin, chitaristul David "Honeyboy" Edwards, trompetistul de muzică jazz Clark Terry, cântăreaţa de muzică country Loretta Lynn şi pianistul şi compozitorul André Previn.


La ceremonie, Leonard Cohen a remarcat ironic faptul că nu a primit până acum niciun premiu Grammy pentru vreunul dintre albumele sale. "În timp ce făcem ultimii paşi către linia de sosire pe care unii dintre noi au şi trecut-o, nu mi-aş fi imaginat că aş fi putut să iau un premiu Grammy. De fapt întotdeauna m-am simţit flatat de modestia interesului lor faţă de muzica mea", a spus Leonard Cohen, în aplauzele publicului.

Bobby Darin, omul din spatele hit-urilor "Mack the Knife" şi "Splish Splash", a fost un alt câştigător Grammy post-mortem, premiul fiind ridicat de fiul său.


Chitaristul David "Honeyboy" Edwards, în vârstă de 95 de ani, a fost la rândul său omagiat printr-un premiu Grammy pentru întreaga carieră. "Încă pot să-i dovedesc", a declarat cântăreţul, care recent şi-a încheiat turneul european. Un alt veteran al muzicii, trompetistul de muzică jazz Clark Terry, în vârstă de 89 de ani, a primit şi el un premiu Grammy pentru întreaga activitate. Cântăreaţa de muzică country Loretta Lynn, care îşi sărbătoreşte anul acesta aniversarea a 50 de ani de când a debutat pe scena muzicii, nu a putut fi prezentă la ceremonie pentru a-şi ridica trofeul, premiul fiind primit de fiicele sale gemene.


Un alt premiu pentru întreaga carieră a fost acordat pianistului şi compozitorului André Previn. Cea de-a 52-a ediţie a premiilor Grammy va avea loc la Nokia Theatre din Los Angeles, duminică, 31 ianuarie.

×
Subiecte în articol: muzica